Zes Roosendaalse organisaties krijgen donatie van Rabobank

De Rabobank Zuidwest-Brabant heeft dinsdag in totaal twaalf organisaties verblijd met een cheque. In totaal bedroeg het aantal donaties ruim 46.000 euro. 

Vier keer per jaar krijgen verenigingen en stichtingen in het werkgebied van de bank een financieel steuntje in de rug om een bijzonder project te realiseren.

In de gemeente Roosendaal kregen in totaal zes organisaties een donatie. Het gaat om dagcentrum De Plataan, Stichting Cultureel Nispen, Stichting Beheer Harella, Stichting St. Nicolaasvereniging Wouw en de Heemkundekring Nispen.

De Plataan

De Plataan ontving een bijdrage van 6.700 euro. Hiermee kan een hydrotherapie belevingsruimte worden georganiseerd. Dit is een vorm van fysiotherapie die zich richt op warmte, massage en drijfvermogen.

In de Plataan volgen zeventig volwassenen en kinderen met één of meerdere beperkingen dagbesteding. Stichting Cultureel Nispen kreeg een donatie van 2.000 euro. Met dit bedrag kan invulling worden gegeven aan het kunstevenement 'Nispen Inspireert'.

Beheer Harella

Stichting Beheer Harella mag 3.287 euro op de rekening bijschreven. Dit geld wordt besteed aan de aanleg van vier jeu de boulesbanen op sportpark Harella. De Stichting St. Nicolaas Vereniging Wouw kreeg een cheque van 500 euro. Dit bedrag is bedoeld voor de aankoop van vier pietenpakken. Drieduizend euro is bestemd voor de Heemkundekring Nispen.

Zij kunnen op deze wijze benamingen aanbrengen op verschillende historische panden in het dorp. Wijkcentrum 't Dijksteeke in de wijk Kortendijk deed een aanvraag voor de financiering van het project 'Meer lezen = beter in taal'. Hiermee wordt de laaggeletterdheid aangepakt. Dit project ontving ook drieduizend euro. In samenwerking met de basisscholen in de wijk worden van het geld onder meer voorleessessies gehouden.

Tip de redactie