Actie tegen hondenpoep op veld voor ‘t Palet

Leerlingen van basisschool ’t Palet in Roosendaal en medewerkers van het Re-integratiehuis, maken donderdagmorgen 14 juli een speelveld voor hun school speelklaar. 

Zij gaan aan de slag met het verwijderen van hondenpoep en vuilnis. Het gaat om een proef. Met deze actie vragen de scholieren aandacht voor het poepprobleem. Zij roepen hondenbezitters om de uitwerpselen van hun viervoeter op te ruimen en niet te laten liggen.  

Tijdens de schoonmaakactie worden ook de struiken gesnoeid en maken de kinderen een mooie straattekening. Bij het veld plaatst de gemeente ook een prullenbak. “Op deze manier maken we het hondenbezitters zo makkelijk mogelijk om de poep op te ruimen. We vinden het belangrijk dat kinderen schoon kunnen spelen”, benadrukt wethouder Martien de Bruijn.

Kakbak

Wekelijks legen de medewerkers van het Re-integratiehuis de kakbak. Bij deze organisatie doen mensen die buiten de arbeidsmarkt vallen werkervaring op. Het gaat dan bijvoorbeeld om personen met een bijstandsuitkering.

De schoolkinderen hebben omwonenden via brieven gevraagd om mee te werken bij het schoonhouden van het veld. Als de proef slaagt, gaan soortgelijke projecten ook op andere plekken van start.

Tip de redactie