Kermisweekend Heerle: feestelijke en gezellige sfeer

Het afgelopen weekend stond de dorpskern Heerle bol van de activiteiten. Als vanouds stonden er enkele kermiskramen op het dorpsplein opgesteld, maar de kermisloop op zaterdag, de braderie en Luikse markt op zondag en de wielerronde op maandag zorgden voor een extra feestelijk en gezellige sfeer. 

Ooit in het leven geroepen door Toon Bierstekers en met medewerking van de KPJ Heerle/Moerstraten en heel veel vrijwilligers kan het dorp trots zijn op zo’n feestweekeinde.

Een geweldige opsteker daarbij is zeker dat de wielerronde een officiële KNWU-wedstrijd is en daardoor ook al drie jaar onderdeel is van de Roosendaalse wielerzomer.

Onzekerheid

Overigens was er in aanloop naar het weekend toe wel enige onzekerheid. Door het vertrek van een aantal vrijwilligers stond de eventuele editie, voor wat betreft de loop en wielerronde voor 2017 'op losse schroeven.'
Dankzij de aanmelding van Kees Huijge, vanaf 2017 de nieuwe voorzitter en Chris Ooms wordt het team van de zittende leden aangevuld en staat de toekomst van deze evenementen niet langer ter discussie.

Dankzij de zekerheid dat een grote groep vrijwilligers en bestuurders de schouders onder de organisatie blijven zetten is er die garantie voor de toekomst. Dat is goed voor de organisatie, maar uiteraard zeker ook voor Heerle zelf. "Het zou zonde zijn wanneer je dit soort activiteiten, die we voor de twintigste (de kermisloop) en de vijftiende (wielerronde) keer organiseren, verloren zouden gaan", zegt een van de betrokkenen daarover.

Activiteiten

En dat er sprake was van een bruisend weekend, liet zich raden. De weergoden waren de organisatie goed gezind, en de deelname aan de kermisloop op zaterdag, de braderie op zondag en de wielerronde op maandag, was zeer bevredigend te noemen. "Heerle laat hier weer zien dat ze als kleine dorpskern toch op fantastische wijze uit kan pakken", liet een toeschouwer bij de jeugdloop weten. "Tenslotte komen er niet alleen mensen van heinde en verre, maar verbroedert het de bewoners in het dorp ook weer."

Tip de redactie