Eerste watertappunt van Roosendaal een feit

De kinderen van basisschool de Vlindertuin hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk staat hij er dan: het eerste watertappunt van Roosendaal. De komst van het tappunt naar de speelplaats van de basisschool is een onderdeel van de Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) aanpak van de gemeente Roosendaal. 

Het is een gezellige drukte op de speelplaats van basisschool de Vlindertuin. Alle kinderen van groep 1 tot groep 8 hebben hun bidon al in de aanslag voor de officiële opening van het watertappunt. Voortaan kunnen ze tijdens het spelen op ieder moment vers getapt water drinken. Dat is niet alleen handig, maar vooral ook erg gezond.

Wethouder Polderman

Wethouder Polderman (SP) had de eer om het eerste glaasje vers water te tappen. "Als je sport en beweegt is het belangrijk om veel te drinken. Veel sportdrankjes zijn helaas erg ongezond. Het watertappunt zorgt ervoor dat kinderen altijd vers water kunnen drinken. Bovendien is het tappunt niet alleen voor de kinderen van de Vlindertuin. Het tappunt staat midden in de wijk, en is dus voor iedereen."

Kunstwerk

Om het nieuwe watertappunt feestelijk te openen, heeft een kunstenaar een 3D-kunstwerk gemaakt rond het nieuwe tappunt. Een blauwe zee met een onderzeeër prijkt op de speelplaats van de Vlindertuin. Het ontwerp is bedacht door de kinderen zelf. Ook brengen de kinderen hun nieuwe schoollied luidkeels ten gehore.

Buurtbewoners zijn enthousiast over het initiatief. "Ik vind het heel positief dat er een watertappunt staat. Dat is iets waar niet alleen de school, maar de hele buurt van profiteert", aldus één van de vele omwonenden die op de opening is afgekomen. 

Als het aan de gemeente Roosendaal ligt, is de komst van het watertappunt in Kalsdonk pas het begin.

Tip de redactie