Wielrenner Maarten Tjallingii neemt tijdens de Draai van de Kaai op maandag 1 augustus afscheid van het Nederlandse wielerpubliek. 

De wegkapitein van ploeg Lotto NL Jumbo wordt tijdens de Roosendaalse wielerronde extra in het zonnetje gezet. De Friese renner is officieel al gestopt. Vorig jaar kondigde hij aan zich terug te willen trekken uit de sport om zich meer bezig te houden met coachen. 

Tjallingii werd op 27-jarige leeftijd pas profwielrenner. Zijn belangrijkste successen waren de derde plaats in Parijs-Roubaix in 2011 en de winst van de Ronde van België in 2006. Dit jaar reed hij nog mee in de Giro d’Italia.

Goede impuls

De organisatie van de Draai van de Kaai is blij dat de wielerronde ook wordt ingezet voor teams om renners te huldigen. "Dit is een goede impuls voor een criterium, zoals de Draai", meldt voorzitter Sander van Peer van de Draai.

"Wij hoepen ook andere Nederlandse toppers uit de Tour te kunnen verwelkomen en extra aangedacht te geven op de Draai. Op deze manier is de Draai het criterium voor de echte wielerfan om hun idolen te kunnen ontmoeten."