Schijf staat komend weekend helemaal in het teken van de Schijfse Kermis. Van vrijdag 8 tot maandag 11 juli staan er tal van activiteiten op het programma.

Hoogtepunt van de Schijfse Kermis is de braderie op zondag. Een lange sliert van kramen wijst vanuit de St. Antoniusstraat en de Roosendaalsebaan de weg naar het kermisterrein en de muziektent. Er doen dit jaar meer marktkramers dan ooit mee. In totaal hebben zich 110 deelnemers opgegeven. Natuurlijk staat ook de Vlaamse kermis weer opgesteld aan de Roosendaalsebaan.

De Schijfse Kermis wordt vrijdagavond geopend om 18.00 uur. Om 20.00 uur geeft KNA in samenwerking met zangcursisten van de CB Muziekschool het ‘POP TOP 2000 Concert’. Er worden geen 2000-nummers gespeeld, maar popmuziek uit oude en hedendaagse tijden.

Daarnaast staat KNA tijdens het concert stil bij alle hoogtepunten van het afgelopen jaar. Schijf werd bijvoorbeeld op de kaart gezet door de dames van VV Schijf die promoveerden naar de eerste klasse, door de majoretten van het B-team van Dreamflash die Nederlands kampioen werden en door Buurtschap Schijf die al 12,5 jaar tot de top van het Zundertse bloemencorso mag worden gerekend. Van deze momenten worden beelden getoond tijdens het concert.

Korenmiddag

De feesttent vormt zaterdag het decor van een gezellige korenmiddag. Hieraan nemen de Schijfse Noten, Zanggroep Rucphen, Nispen Vocaal, Meezingkoor De Wieken, Gezelligheidskoor Hoeven, Meanderkoor Roosendaal, ’t Schijfke en het Scheldekoor deel. De korenmiddag begint om 13.00 uur.

In de avonduren treedt de band Double XL op. De braderie op de Schijfse Kermis biedt op zondag weer een gevarieerd aanbod aan verkoopwaren. Het is voor standhouders nog mogelijk om zich op te geven.

Pastorietuin

Ook in de pastorietuin zijn zondag volop activiteiten. Heemkundekring Swerter Scive opent het museum. In de tuin staan ook kramen in het kader van de ‘Schijf van 5’. Dit is een Schijfs cultureel programma, waarbij lekker eten en drinken een belangrijke plek inneemt. Kunstenaars uit de regio presenteren hun werk.

Bezoekers kunnen onder meer genieten van mozaïek, beeldende kunst, keramiek, papierknipkunst, schilderen, hoeden en koeienkunst.

Shantykoren

Enkele koren zullen zorgen voor een vrolijke noot tijdens de braderie en in de Pastorietuin. De Vlaamse kermis is de gehele dag geopend en in de muziektent kunt u terecht voor een kopje koffie of ander drankje. Vanaf 12.00 uur treden diverse shantykoren op in de feesttent. Het publiek kan genieten van De Bossche Maten, ’t Craeyenest, Zout en Zout, de Batraven, De Kreekrakkers en de Kanaken.

Zij brengen zeemansliederen. Ook ’s avonds gaat het feest door. De band ‘Van Brenghe’ bestijgt dan het podium. De Schijfse Kermis wordt maandag afgesloten met een seniorenmiddag en een laatste feestavond. De liveband ‘Fragment Live’ geeft dan acte de présence. De activiteiten zijn op zaterdag, zondag en maandag gratis te bezoeken.