De huisartsenpost in Roosendaal blijft voorlopig in de nachtelijke uren toegankelijk. Daardoor hoeven patiënten toch niet uit te wijken naar Bergen op Zoom voor spoedeisende huisartsenzorg. 

Dat heeft Stichting Huisartsenzorg West-Brabant besloten na overleg met de dokters die zijn aangesloten bij de huisartsenposten in Roosendaal en Bergen op Zoom. Het plan gaat voorlopig de ijskast in. 

Onlangs werd bekend dat de stichting die verantwoordelijk is voor de huisartsenzorg buiten kantoortijden overwoog om de huisartsenpost in Roosendaal te sluiten tussen 23.00 en 08.00. Patiënten zouden dan worden doorverwezen naar Bergen op Zoom. Dit plan leverde een storm van kritiek op.

Een Facebookpagina tegen dit voornemen leverde 4.200 likes op. De gemeenteraad stemde unaniem in met een motie van CDA-raadslid Robert Breedveld voor het behoud van de spoedeisende huisartsenzorg in Roosendaal.

Alternatief

Ook het Bravis ziekenhuis zag geen brood in de sluiting en overwoog zelfs om een alternatief te bieden voor de huisartsenpost.

Stichting Huisartsenposten West-Brabant onderzoekt de komende tijd hoe de organisatie en de werkwijze kunnen worden gewijzigd om aan de veranderingen in de zorg tegemoet te komen.

Dat zou noodzakelijk zijn, doordat er steeds meer complexe patiënten bij de huisarts terecht komen. Het beschikbare budget voor deze vorm van zorg groeit echter niet mee met de toenemende zorgvraag. 

Project

"Wij moeten bekijken hoe we een goede spoedeisende huisartsenzorg in de avond, nacht en weekend in West-Brabant kunnen blijven garanderen. Daartoe wordt dit najaar een project gestart", meldt de stichting.

Daarbij wordt de gehele organisatie onder de loep genomen.