In een overvol restaurant van het volledig vernieuwde complex van de Bloemschevaert werd het 40-jarig bestaan gevierd. 

Met feesthoedjes op zaten de bewoners te genieten van een stukje taart terwijl ondertussen de winnende nummers van de loterij werden omgeroepen. De opbrengst van de lootjes was voor de inrichting van de binnentuin.

"De start van de feestelijkheden werd eveneens het moment van de openingshandeling, die door alle verhuizingen nog steeds niet had plaatsgevonden," vertelt Nico Meesters, locatiemanager.

Hij is trots op het nieuwe complex dat naast (verpleeg)zorg ook appartementen biedt waar cliënten zonder zorg kunnen wonen maar waar wel alarmering aanwezig is, wat een veilig gevoel geeft.

Feestmiddag

Zelfs de cliënten met zwaarste indicatie waren met rolstoelen naar het restaurant gebracht, zodat ze toch enkele uurtjes konden meegenieten. De locatiemanager riep de winnende lotnummers om en de gelukkige winnaars kregen mooie prijzen, of een verwenpakket zoals bijvoorbeeld een bon van de kapsalon of een beautymiddagje.

Tussen de trekkingen door was er een zanger die oudhollandse meezingers ten gehore bracht en al snel ontstond er een polonaise met een rollator voorop.

Vroeger en nu

Marianne Vermeulen werkt al 37 jaar in de Bloemschevaert. Samen met haar collega’s Wendy Rous en Marleen Martens, blikte ze terug op vroeger en nu: "In het oude bejaardenhuis woonden 119 bewoners. Het was een warm tehuis met veel activiteiten. De bewoners hadden niet veel privacy, moesten een kamer delen. In het nieuwe complex zijn er driekamer appartementen met een mooie ruime douche, twee slaapkamers en een balkon."

Toine van Overveld, al ruim 42 jaar verzorgende mist wel wat oude activiteiten van vroeger zoals vakantie met de bewoners en bezoekje aan de kermis. “Alles is wat zakelijker geworden”, geeft hij aan.

Bewoners vertellen

Zus Schoenmakers (81) woont zelfstandig in één van de 87 appartementen en krijgt thuiszorg. "Tussen de middag ga ik beneden eten in het restaurant. Hier ga ik ook vaak een bakje koffie drinken en wat buurten met andere bewoners. Ik ken er veel want ik had vroeger een winkel met mijn man in de Molenstraat." 

Ze proost met haar glaasje witte wijn op de gezellig feestmiddag. “Ik heb als enige de vlag uitgehangen vandaag”, lacht ze. Schoenmakers is nog vrij actief. Ze doet mee met de georganiseerde activiteiten zoals wandelen, gym, rikken en Tai Chi Tao.

Marie van Steenpaal (83) is sinds november 2000 op de Bloemschevaert komen wonen. "Eerst met mijn echtgenoot maar die is helaas in 2006 overleden. In die tijd was er wel wat meer tijd voor de verzorging. Maar de nieuwbouw is prachtig en ik woon hier graag."