Overdracht Rondweg Oudenbosch wellicht wat later

Er bestaat een kleine kans dat rondweg Oudenbosch (ZOO) niet op 17 september in handen komt van de provincie.

In principe is er geen sprake van vertraging, maar vanwege juridische haken en ogen is de kans aanwezig dat de oplevering wat later plaatsvindt dan gepland.

Op een gesprongen afvalwaterpersleiding na, verloopt de aanleg van de rondweg meer dan voorspoedig. Nog een paar maanden en dan kan het verkeer gebruik maken van de ZOO. Dit tot grote vreugde van velen.

De overdracht en de opening van de rondweg zou op 17 september (gelijk met de rondwegloop, daarover verderop in deze Bode meer) plaatsvinden. In de nacht van 18 op 19 september is het de bedoeling dat er daadwerkelijk verkeer over de ZOO rijdt.

Controle

Wethouder Peter Bons houdt echter rekening met een kleine kans dat dit wat later gaat gebeuren. "Er is geen sprake van directe vertraging, alleen de overdracht heeft nogal wat juridische kanten want er moet van alles gecontroleerd en gegarandeerd worden." 

"Daarom kunnen we niet garanderen dat die datum haalbaar is. Daar moeten we wel rekening mee houden. We moeten de overdracht wel secuur doen, want we willen geen problemen achteraf.”

Tip de redactie