The Rose Valley Country Club viert 25-jarig jubileum

Countryfan Cees van Gink en danslerares Paula Leiendecker begonnen op 7 juli 1991 een countrydansclub in Roosendaal onder de naam The Rose Valley Country Club. 

Het jubileumjaar zal feestelijk gevierd worden op 9 juli met een dansavond op muziek van John en Eddy. Op zaterdag 15 oktober komt de bekende Countryband Connected.

Onder leiding van dansjuf Annie Raaphorst en haar partner Eddy gaan 25 jaar later nog steeds op zondagavond de voetjes van de vloer. Zes mannen en 19 vrouwen gaan helemaal op in wat ze het liefste doen: dansen op countrymuziek.

Het begon allemaal op zolder van de Raatskelder, waar Countryfan Cees van Gink uit Roosendaal samen met Paula Leiendecker uit Standdaarbuiten in 1991 dansavonden organiseerden. Omdat het totaal nieuw was, kwam iedere zes weken Wim de Groen uit Hilversum zes dansen voordoen.

"Later kwamen er videobanden van de landelijke Linedance-organisaties waar de dansjuffen hun studiemateriaal uit haalden", vertellen René Schepers en zijn partner Mariëtte Spitters. Zij zijn leden van het eerste uur. Na de Raatskelder verhuisde de steeds groter wordende club naar buurthuis Heisteke en de Wieken. Sinds 1993 is zaal Burgerhout het thuishonk.

Gouden jaren

De Rose Valley Country Club beleefde gouden jaren en geeft in het hele land demo’s. De clubleden dragen prachtige countrykleding. De eerste grijze blouses met eigen logo waren door enkele leden zelf gemaakt.
Later liet de club zelfs kleding uit Amerika overkomen. De cowboylaarzen worden gekocht bij standjes op landelijke countryfestivals.

"In 1992 organiseerden we een Country festival op de Kade waar bekende bands uit Canada en Nederland optraden zoals Renegade, Moonlight Riders en Major Dundee. The Blackhills kwamen ieder jaar met Kerst", vertelt Wim Sep, secretaris. "Zelfs Ilse de Lange heeft in haar beginjaren voor ons opgetreden, samen met The Goods en Frank Jansen in 1996."

Geen partner

"Het is de combinatie van de prachtige countrymuziek en het dansen waar je geen partner bij nodig hebt", legt Gerrie Ruytenbeek uit. Zij is eveneens lid vanaf het begin. Ook de 79-jarige Magda komt al 18 jaar lang wekelijks uit Sint Willebrord om te dansen.

De club kende in de gouden tijd zelfs een wachtlijst en had meer dan 60 leden. De leden komen uit Roosendaal en omstreken.

"Het is vooral een gezellige club waar we veel plezier hebben en een paar maal per jaar gezellige dansavonden organiseren waar ook leden van andere clubs komen dansen", vertelt Wim Sep. "We kunnen nog wel wat jongere leden gebruiken", vertellen René en Mariëtte.

Tip de redactie