Gemeente treedt op tegen woonwagenkamp Wouw

De gemeente Roosendaal gaat optreden tegen illegale activiteiten op het woonwagenkamp aan de Boterstraat in Wouw. Aanleiding daarvoor is een controle van het kamp op 30 maart. 

Hierbij werden verschillende misstanden geconstateerd. Het college van burgemeester en wethouders heeft nu besloten om een handhavingstraject in werking te zetten.

Tijdens de controle trof de politie in totaal drie hennepkwekerijen aan met in totaal 634 plantjes. Bij zes woonwagens werd de stroom afgesloten, omdat er gesjoemeld zou zijn met de elektriciteit. Ook troffen inspecteurs rode diesel aan. Die mag alleen in de scheepvaart worden gebruikt.

De gemeente constateerde ook verschillende overtredingen. Bijna alle bouwwerken op het terrein bleken zonder vergunning te zijn geplaatst. Ook alle woonwagens staan illegaal op het kamp.

Bestemmingsplan

Daarnaast zijn er op het perceel verschillende bedrijven gevestigd. "Dit is volgens het bestemmingsplan niet toegestaan", meldt het college. Ook stond er op gemeentegrond verschillende spullen die daar niet neergezet hadden mogen worden.

Het ging daarbij om onder meer een container en een shovel. Daarnaast bleek er ook nog sprake van uitkeringsfraude.

Tip de redactie