Zeggpop 2016 een groot succes

Zeggpop 2016 gaat de boeken in als een groot succes. De organisatie in Zegge is er dankzij de vele vrijwilligers wederom in geslaagd om een overvol programma te presenteren.

Het hele weekend was er vrijwel ieder moment van de dag – en nacht – volop te beleven op het Dorpsplein. Kosten nog moeite werden gespaard om de inwoners van Zegge een geweldig weekend te bezorgen. En dat is meer dan gelukt.

Zeggpop is een typisch geval van: waar een klein dorp groot in kan zijn. Vrijdag is het aan DJ Sherman Sixto en Van Brenghe om de aftrap te verzorgen. Alleen de écht klassiekers worden van stal gehaald om op die manier de zaal met succes plat te spelen.

Impakt

Zaterdagavond stond in het teken van de Zegse coverband Impakt. De bandleden traden traditiegetrouw op én hebben een feestje te vieren met de bezoekers van de feesttent die is opgebouwd op het Dorpsplein. Impakt bestaat namelijk vijf jaar en dat werd gevierd met een geweldig optreden.

Een showballet treedt aan ter ere van het afscheid van Carlo van den Brand en Edwin van Steenpaal. "Een erg gezellige en drukke avond waarbij het publiek verrast werd met verschillende visuele effecten", concludeert een tevreden penningmeester van Stichting Zeggpop, Erik Pesman.

Beachvolley

Zondag traden de sportievelingen aan. Maar liefst zestien teams hebben zich verzameld om tijdens de twintigste editie van het beachvolleybal-toernooi te strijden, natuurlijk op sportieve wijze, om de felbegeerde titel.

Af en toe moet er geschuild worden voor een fikse regenbui en een klap onweer, maar daarna kunnen de wedstrijden steeds weer hervat worden. De titels worden in de wacht gesleept door herenteam De Ballenketsers en damesteam Buyk Interieurbouw.

Terwijl de sportieve strijd buiten op het plein gevoerd wordt, heeft de organisatie in de tent voor een geweldig middagvullend programma voor de kinderen gezorgd. Een uitgebreid spellenparcours met onder andere twister, sjoelen en schieten met waterpistolen laat de kinderen van hot en naar her rennen om bij alle onderdelen die felbegeerde stempel op de kaart te verkrijgen.

Ellen Meesters zorgt dat de kinderen schitterend geschminkt als heuse monsters en prinsessen door de tent rennen.

Danstalent

Ondertussen trekken de jongste sterren van Zegge de aandacht op het podium. Allereerst laten de kinderen van Jeugdkorps St.Cecilia Zegge letterlijk en figuurlijk van zich horen. Daarna is het de beurt aan de vele danstalentjes van Kids2Dance onder leiding van hun enthousiaste dansjuf Ilona de Jong om hun beste dansmoves te laten zien.

Maar liefst drie dansgroepen in verschillende leeftijdcategorieën betreden een voor een het podium om te laten zien wat ze geleerd hebben tijdens de wekelijkse danslessen op maandagavond en dinsdagavond in de Nieuwenbergh. Niet bepaald simpele dansjes, maar daar draaiden ze hun hand niet voor om.

Na afloop mochten ze ook nog eens allemaal ten tonele verschijnen om de reeds beroemde Hupsakee te dansen. Het enthousiasme bleef niet onopgemerkt, want na een oproep van de presentator stonden er al kinderen op de dansjuf te wachten om zich op te geven voor een proefles.

De Vrolijke Nootjes

De Vrolijke Nootjes, begeleidt en fanatiek aangemoedigd door juf Adje Veraart deden vol overgave hun naam eer aan en trakteren ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes en alle andere aanwezigen op hun zangkunsten.

Het feestweekend werd afgesloten door de bands The Privateers en Best Central, die ervoor zorgen dat het zondag nog lang gezellig was op het Dorpsplein.

Tip de redactie