Bezuiniging op buurthuizen verlaagd met 65.000 euro

De gemeente Rucphen gaat de buurthuizen (SKW's) ontzien. Eerder was er een bezuiniging van 100.000 euro vastgesteld voor de vijf SKW’s in de gemeente. Daar is in de nieuwe kadernota nog 35.000 euro van over. 

Vorige week presenteerde wethouder van Financiën Martien de Bruijn de kadernota van de gemeente Rucphen.

De ruime verlaging van de bezuinigingen voor de SKW's sprong hierbij in het oog. De bezuiniging van 100.000 euro die eerder was vastgesteld lag gevoelig.

Vanuit de SKW's in de gemeente Rucphen kwam de afgelopen tijd veel protest tegen de bezuiniging van een ton. Begin dit jaar sloegen de buurthuizen van St. Willebrord, Rucphen, Zeggen en Schijf de handen ineen om zich via een handtekeningenactie te verzetten tegen de korting.

Beperken

Het harde werk van de SKW's heeft nu zijn vruchten afgeworpen. "De SKW’s gaven aan dat het echt niet ging. Het is nu gelukt de bezuiniging te beperken", aldus wethouder De Bruijn.

De bezuiniging op de SKW’s is met 65.000 euro verlaagd. Dit geld moet de gemeente 'elders' vandaan gaan halen, aldus wethouder de Bruijn.

Ruimte

Deels zal dit komen uit het Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) budget, waarop de gemeente veel geld overhoudt. Ook bij het budget voor de peuterspeelzaal zit volgens de wethouder ruimte.

SKW Rucphen organiseert activiteiten voor alle leeftijden op het gebied van sociaal, cultureel werk. De organisatie draait grotendeels op vrijwilligers.

Tip de redactie