Ruimte in kadernota Roosendaal voor nieuw parkeerplan

Wethouder Cees Lok heeft het nieuwe parkeerplan van de gemeente Roosendaal gepresenteerd. 

Als het aan de gemeente ligt wordt parkeren in de binnenstad voortaan 'eerlijker en vriendelijker'.

Kosten voor het kort parkeren in de parkeergarages moeten omlaag en de garages moeten beter aangegeven worden voor bezoekers. Ook de tweejaarlijkse verhoging van het parkeertarief is van de baan.

Achterover

Wethouder Toine Theunis kon achterover leunen bij de presentatie van de kadernota van de gemeente Roosendaal. De gemeente stevent af op een overschot van 2,3 miljoen euro.

Dit biedt wethouder Cees Lok ruimte om een uitgebreid nieuw parkeerplan te presenteren

Eén van de regels die op veel protest kon rekenen de afgelopen tijd is het minimumtarief van een uur in de parkeergarages. Al sta je maar twee minuten een parkeergarage in Roosendaal, toch betaal je voor een heel uur. In het nieuwe parkeerplan wordt dit minimum verlaagd naar dertig minuten.

Aantrekkelijker

Parkeren in de garages moet zo aantrekkelijker worden. Ook de tweejaarlijkse verhoging van het parkeertarief is in het nieuwe plan van de baan.

Eerder was afgesproken dat de parkeertarieven om het jaar met 7 procent zouden toenemen, wat voor de burger neer kwam op een verhoging van ongeveer tien cent per uur.

Ondernemers in de binnenstad zijn betrokken bij de nieuwe plannen van wethouder Lok. Zo is in het parkeerplan ook de wens van diverse ondernemers voor een loyaltysysteem opgenomen.

Ondernemers krijgen via een dergelijk systeem de mogelijkheid om mee te betalen aan de parkeerkosten van hun klanten. Hier is met name behoefte aan bij ondernemers die klanten hebben die grote uitgaven doen.

Bezoekers

Ook voor bezoekers moet het parkeren in de binnenstad verbeterd worden. Dit gaat met name op voor de verwijzingen naar de garages wanneer men de stad binnen rijdt. "Wij weten bijvoorbeeld dat als je naar het centrum wilt, dat je dan bij de garage op de Nieuwe Markt moet zijn. Voor bezoekers is dat niet duidelijk", legt Wethouder Lok uit.

Tip de redactie