Overleg verruiming koopzondagen in volle gang

Ondernemerscollectief Roosendaal wil een proef starten met vaste, wekelijkse koopzondagen. Het collectief heeft 17 mei rond de tafel gezeten met de ondernemers over het onderwerp en zet dit overleg eind deze maand voort. 

Als de resultaten van het overleg positief zijn, gaat de proef in oktober van start. “Het is allemaal samen of niet. Als er op een zondag vier winkels open gaan, dan heeft dat geen nut”, stelt Olav Posthumus, binnenstadsmanager Collectief Roosendaal.

Momenteel mogen ondernemers in Roosendaal zelf kiezen of zij open zijn op zondag of niet. Slechts één keer per maand is er een collectieve koopzondag. Als het aan het Ondernemerscollectief Roosendaal ligt, komt hier na de zomer verandering in.

Proef

De eerste gesprekken tussen ondernemers over het initiatief leverde een positief resultaat op. Komende weken gaat het overleg een nieuwe fase in, waarna meer duidelijk wordt over de haalbaarheid van de proef.

“Je moet wel realistisch blijven. Ondernemers moeten hun personeelsplanning aanpassen en met een hogere bezetting werken. Het collectief is nu in overleg om te zien of dat haalbaar is,” vertelt Posthumus. 

Zaterdag

Naast de mogelijke proef met vaste, wekelijkse koopzondagen houdt het Ondernemerscollectief Roosendaal zich ook bezig met andere onderwerpen omtrent de openingstijden van winkels. Zo kijken ze naar een mogelijke verruiming van de sluitingstijden op zaterdag.

“Winkels sluiten om 17.30 uur, maar dan is de stad nog vol mensen. Die kunnen dan nog niet echt terecht bij de horeca, want het is dan nog te vroeg om te eten. Daar zou je een brug moeten slaan”, legt Posthumus uit.

Tip de redactie