Rucphense Feesten groter dan ooit tevoren

Ondernemersvereniging Rucphen heeft grootse plannen voor het naderende feestweekend in het dorp. De Rucphense Feesten zijn de afgelopen jaren flink gegroeid. 

“Op een gegeven moment was het eigenlijk alleen nog maar de zondag. Dat is eeuwig zonde. Dit jaar zijn de activiteiten weer weekendvullend”, vertelt Alexander Jansen, lid van Ondernemersvereniging Rucphen.

Braderie

Tijdens de Rucphense Feesten worden er twee braderieën gehouden. De eerste is de avondmarkt op zaterdag 18 juni. Tijdens deze knusse braderie van ongeveer veertig kramen krijgen ondernemers de kans om zichzelf te presenteren. De kramen komen te staan op de jeu de boulesbaan en een deel van de Raadhuisstraat.

Op zondag vindt traditiegetrouw de grote braderie plaats. De vaderdagmarkt telt zo’n honderd kramen en is de hele middag te bezoeken.

Zeskamp

Vriendengroep ‘BC de Swingers’ neemt dit jaar wederom samen met Café de Wereld de organisatie op zich van het Mega-zeskamp. De inschrijving voor het succesvolle evenement zit al vol. Op zaterdag 18 juni gaan 24 teams zich uitleven op het uitdagende parcours en met de spectaculaire spelvormen. Welke dat dit jaar precies zullen zijn, is nog een verrassing.“BC de Swingers pakt dat altijd groots aan. Dat zijn geen kleine toestellen, het is een uitdagende middag”, vertelt Jansen.

Ook voor kinderen is er genoeg te beleven tijdens de middag. “Eigenlijk is er altijd wel een springkussen voor de kleinsten. Bovendien is er tijdens de Rucphense Feesten sowieso veel leuks voor de kinderen, zowel op de kermis als op de zondagmarkt”, stelt Jansen.

Feestavond

Nieuw is dit jaar de aanpak voor de feestavond. Waar de avond vroeger altijd binnen was in een café, zal het feest dit jaar in de open lucht worden gehouden. Dit gebeurt aansluitend aan het zeskamp op hetzelfde terrein. “Zo willen we het feest een prominente plek geven. Het is een avond voor heel het dorp, dus zo moet het ook voelen.” De muziek op de avond wordt verzorgd door een DJ.

België

Het gehele weekend staat in het thema van België. Onze zuiderburen nemen het de week van de Rucphense Feesten tijdens het Europees Kampioenschap voetbal op tegen hun tegenstanders in poule E. Op zaterdag 18 juni speelt het Belgisch elftal om 15.00 uur tegen Ierland. De organisatie vond het daarom passend om de feesten in Rucphen een Vlaams tintje te geven.

Tip de redactie