Ook in Halderberge wordt er volop 'geprokkeld'

De gemeente Halderberge heeft donderdag verschillende prokkelstagiaires gehad van Stichting De Oude Apotheek uit Hoeven. 

Zij mochten meelopen met twee wethouders, opsporingsambtenaren, toezichthouders bouw, receptie, meerijden met de buitendienst of hoofdbeheerder zijn van de gemeentewerf. Een 'prokkel' is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met en iemand zonder verstandelijke beperking. 

Joey van Beek en Glenn van Moergestel gingen op pad met wethouder Harteveld: "Wij vonden vooral de basiliek erg mooi om te zien. Een gebouw vol historie en bron van prachtige verhalen."

Wesley van Tiel liep mee met de opsporingsambtenaren: "Ik heb een waarschuwing uit mogen delen aan iemand. Dat was heel leuk!"

Buitendienst

Samantha van Sprundel: "Ik mocht meelopen met de toezichthouders bouw en heb over de route van de ZOO gereden. Heel bijzonder, want die weg is nog niet open."

Ilse van Eersel zat als gastvrouw bij de receptie: "Het helpen van mensen die aan de balie kwamen, vond ik vooral leuk."

Paula de Paauw mocht meerijden op de vrachtwagen van de buitendienst: "Het was een hele leuke ochtend."

Mike Bijleveld was voor even hoofdbeheerder van de gemeentewerf: "Ik heb een bord mogen maken met mijn eigen naam en heb gezien hoe afval gestort wordt."

Geschiedenis

Onder de naam 'Prokkel' startte in 2007 de verstandelijk gehandicapten tweedaagse. Acht organisaties, waaronder het Fonds verstandelijk gehandicapten, legden gezamenlijk de basis. Nu zijn de Prokkel-dagen uitgegroeid tot de Week van het Prokkelen.

Jaarlijks vinden in de eerste week van juni, overal in Nederland, activiteiten plaats waarbij mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar ontmoeten.

Tip de redactie