De brede school in Hoeven zal twintig centimeter lager worden dan gepland. Ook komen er minder rondingen aan de achterzijde. 

Op die manier wil de gemeente Halderberge de tweede poging om de bouw aan te besteden wél laten slagen. Bij de eerste aanbesteding gingen namelijk alle vijf de aannemers die inschreven boven het plafondbedrag zitten, waardoor deze mislukte. 

De gemeente heeft daarop opnieuw gekeken naar het ontwerp om ervoor te zorgen dat het gebouw wel binnen het beschikbaar budget gerealiseerd kan worden.

Zoals het er nu naar uitziet, kunnen de leerlingen na de herfstvakantie van 2017 hun intrek nemen.

Keuzes

Voor de gemeente Halderberge was het van essentieel belang dat de uitstraling van het gebouw gelijk bleef. Volgens wethouder Jan Paantjens is dat ook gelukt. "Maar we hebben wel keuzes moeten maken. Zo is het gebouw in het nieuwe ontwerp twintig centimeter lager en het plafond zelf tien." 

"De ronding aan de achterzijde is geschrapt", vervolgt Paantjens. "En de architect heeft voor de rondingen aan de voorzijde aangeduid hoe deze goedkoper gerealiseerd kunnen worden”. 

Plafondbedrag

De komende zes weken kunnen aannemers inschrijven, de gunning is meteen daarna. "Dit keer hebben we geen plafondbedrag aangegeven. We kunnen toch niet zomaar over het budget heen dat we van de raad hebben gekregen. Bovendien is het zo dat als een aannemer boven een plafondbedrag gaat zitten, je er sowieso niet mee in zee mag. Zonder dat bedrag kun je nog wel in gesprek om de mogelijkheden te bekijken", legt Paantjens uit.

Planning

De grond is reeds bouwrijp gemaakt. De gemeente hoopt begin augustus een aannemer voor de brede school in Hoeven te hebben. Als alles volgens planning verloopt kunnen de leerlingen na de herfstvakantie van 2017 verhuizen naar hun nieuwe schoolgebouw. In eerste instantie stond dit gepland voor de zomervakantie.