Feestelijke opening Cruyff Court Mytylschool

De Mytylschool in Roosendaal is de trotse eigenaar van een gloednieuw Cruyff Court. Leerlingen van de school voor speciaal onderwijs kunnen vanaf vandaag sporten en samen spelen op het nieuwe veld. 

Het is een zonnige ochtend en de sfeer zit er goed in op de Mytylschool in Roosendaal. Directeur Gerard Kusters is blij met het nieuwe speelveld. "Drieëneenhalf jaar geleden kreeg ik een brief van twee leerlingen. Zij vroegen om een voetbalveldje op het schoolplein. Dat groeide uiteindelijk uit tot een Cruyff Court. Ik ben iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd erg dankbaar."

Schoenmaker

Een oud-leerling van de Mytylschool Roosendaal is Michael Schoenmaker. De zwemmer haalde in 2012 een gouden plak op de paralympische spelen in Londen op de 50 meter schoolslag. "Michael is een fantastische sporter. Toen ik hoorde dat we een naam voor het nieuwe veld moesten verzinnen, dacht ik meteen aan Michael”, vertelt Kusters.

Schoenmaker mocht het veld officieel openen door het naambord van het veld te onthullen. De zwemmer verblijdde bovendien alle leerlingen van de Mytylschool door zijn Olympische medaille te laten zien.

"Ik voel me enorm vereerd dat dit Cruyff Court mijn naam gaat dragen. Ik heb zelf nog leren zwemmen op deze school, dus het betekent veel voor me", legt Schoenmaker uit.

Wethouder 

Ook Toine Theunis, wethouder van sport van de gemeente Roosendaal, was van de partij bij de opening. De wethouder was persoonlijk betrokken bij de realisatie van het nieuwe speelveld. "Het is een schitterende sportvoorziening. Dat er maar veel talenten zoals Michael hier mogen worden ontdekt", aldus de wethouder.

Tip de redactie