Roosendaal houdt toch CBR-examencentrum

De examenlocaties van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) in Roosendaal en Bergen op Zoom gaan toch niet samen. 

Het CBR heeft besloten om de locatie aan de Gagelboslaan in Bergen op Zoom open te houden en in Roosendaal te zoeken naar een nieuwe plek.  

Volgens CBR-woordvoerster Irene Heldens kon er in de omgeving van Wouw geen geschikte locatie worden gevonden voor het CBR.

Het CBR moet de huidige locatie in Roosendaal aan De Stok bij sportcentrum Metsj Point per 1 oktober verlaten. Gestreefd wordt om snel een nieuwe plek te vinden, waardoor het CBR in één keer over kan gaan naar een nieuw examencentrum in Roosendaal. Daaraan zitten nog wel wat haken en ogen.

Parkeerruimte

"We hebben behoorlijk wat wensen waaraan een examencentrum moet voldoen. Zo zitten we het liefst niet in de bebouwde kom, omdat we nogal wat verkeersbewegingen meebrengen. Dat vinden bewoners ook niet fijn, dus daar blijven we liever weg. De ligging is voor ons heel belangrijk, omdat een leskandidaat veilig en verantwoord examen moet kunnen doen."

"Ook is het fijn als er een snelweg in de buurt is. We zitten liever niet in horecagebouwen, maar in een professionele omgeving. Daarnaast dient er voldoende parkeerruimte te zijn. Het liefst hebben we ons examencentrum op de begane grond, omdat we bijvoorbeeld ook klanten ontvangen die slecht ter been zijn", geeft Heldens aan.

Zij laat ook weten het dat CBR heeft geluisterd naar de wensen van de rijschoolhouders. Die hadden aangegeven tegen samenvoeging te zijn van de Bergse en Roosendaalse examencentra.

Lesklanten

De eigenaren van rijscholen uit de regio Roosendaal zijn opgelucht over het besluit van het CBR.

"Wij zijn hier blij mee. We hebben een speciale bijeenkomst die we hadden gepland nu ook gecanceld. Het is fijn dat het CBR in Roosendaal blijft. Niet alleen lesklanten uit Roosendaal en de regio doen hier hun examen, maar ook bijvoorbeeld uit Etten-Leur en Goeree-Overflakkee. Het CBR in Roosendaal bedient een groot gebied", geeft woordvoerder Stef Peek namens de rijscholen van de Kring Roosendaal aan die zich bij de actie hadden aangesloten.

Hij spreekt van een voorzichtig succes. Peek laat weten actief mee te denken aan een alternatieve CBR-locatie in Roosendaal. Ook houdt hij de situatie actief in de gaten: "We houden een vinger aan de pols. Zo weten we ook niet of het CBR op 1 oktober meteen een nieuwe examencentrum betrekt of eerst gebruikt maakt van een tussentijdse locatie." Volgens hem zijn er al verschillende alternatieven aangeboden aan het CBR.

Tip de redactie