Roosendaalse peiling: eerste uur gratis parkeren Nieuwe Markt

Ondernemers en winkeliers aan de Nieuwe Markt in Roosendaal kunnen donderdagmiddag bezoek verwachten van gemeenteraadsleden voor een Roosendaalse Peiling. 

Het zou een compensatie moeten zijn voor de maandenlange werkzaamheden op de Nieuwe Markt: de proef van vier maanden waarbij bezoekers het eerste uur gratis parkeren in de parkeergarage van het plein. Vorige week werd een motie over dit initiatief echter afgewezen door de coalitiepartijen en het college.

Wethouder Cees Lok gaf hierbij aan dat winkeliers tegen de proef zijn. De fracties trekken dit argument in twijfel en gaan daarom op pad om de mening van de ondernemers te peilen.

Verbazing

De fracties van de Nieuwe Democraten, D66, PvdA en VLP reageerden verbaasd en teleurgesteld op het besluit. Zij geven aan niet te begrijpen dat het college geen gebaar van tegemoetkoming wil maken naar de winkeliers en ondernemers op de Nieuwe Markt.

Wethouder Lok stelt dat het gratis parkeren in de parkeergarage een negatief effect gaat hebben op de tijd die consumenten doorbrengen in de winkels. Daarnaast argumenteert de wethouder dat de winkeliers en ondernemers op de Nieuwe Markt geen behoefte hebben aan de proef met het gratis parkeren.

De fracties stellen andere geluiden te horen. Zij nemen de proef op de som en gaan de ondernemers om hun mening vragen.

Peiling

De ondernemers mogen bij de peiling aangeven of zij voor of tegen de proef van vier maanden met het eerste uur gratis parkeren in de garage van de Nieuwe Markt zijn. Daarbij wordt ook gepeild of de gemeente eerder naar hun mening over het onderwerp heeft gevraagd. Tevens vragen de fracties naar de betrokkenheid van de ondernemers bij de nieuwe aanpak rond het parkeren in het centrum.

Ondervraagden krijgen bovendien de mogelijkheid om zelf nog suggesties te doen en commentaar te geven. De uitkomst van de peiling wordt vrijdagmiddag bekendgemaakt door de fracties tijdens een persvoorlichting.

Tip de redactie