Mogelijk toch zomereditie KinderVakantieWerk Roosendaal

Het KinderVakantieWerk Roosendaal krijgt mogelijk toch een doorstart deze zomer. De organisatie had eerder bekend gemaakt de zomereditie af te blazen, maar krijgt nu van alle kanten hulp aangeboden.

Zo zijn er inmiddels ruimtes aangeboden door Studio SISA en Sportpark Vierhoeven.

Tot vorig jaar werd het KinderVakantieWerk gehouden in het Gertrudiscollege. Dit jaar kon de organisatie daar niet meer terecht. Na een lange zoektocht leek het kindervakantiewerk ondergebracht te kunnen worden op basisschool De Sponder.

De kosten om dit schoolgebouw te gebruiken bleken echter hoger te liggen dan in eerste instantie leek. Hierdoor werd het voor de organisatie financieel niet mogelijk om de zomereditie van het KinderVakantieWerk door te laten gaan.

Andere locatie

In een verklaring melde het KinderVakantieWerk dat op korte termijn geen andere locatie kon worden gevonden om de dagprogramma’s rond te krijgen. Wel beloofde de organisatie in de zomer mogelijk toch een andere activiteit te organiseren.

Ook werd gemeld dat de Halloweentocht en de Sinterklaasmiddag wel doorgang vinden dit jaar. Het KinderVakantieWerk kondigde aan een nieuwe zoektocht te starten naar een geschikte locatie, zodat in 2017 alle zomeractiviteiten wel doorgang. Nu wordt niet meer uitgesloten dat er dit jaar toch nog een editie plaatsvindt.

Inmiddels heeft de organisatie van het KinderVakantieWerk aangegeven dit weekend spoedoverleg in te lasten. Daarbij worden de aangeboden locaties onder de loep genomen. Ook bekijken de vrijwilligers of deze plekken geschikt zijn om dagactiviteiten aan te bieden en of zij op zo’n korte termijn toch nog een programma in elkaar kunnen draaien.

Het KinderVakantieWerk is ooit opgezet om kinderen van minder bedeelde gezinnen een leuke tijd in de schoolvakantie te bezorgen omdat zij niet met hun op ouders op vakantie kunnen. In de praktijk kunnen alle kinderen tussen de vier en twaalf jaar oud terecht om deel te nemen aan de activiteiten. Dat kan tegen een klein bedrag.

Politiek

Ook de politiek is het KinderVakantieWerk inmiddels te hulp geschoten. De VLP en de Roosendaalse Lijst stelden raadsvragen over de kwestie. Arwen van Gestel en Martijn Verbeek van de VLP vroegen het college van burgemeester en wethouders om met de organisatie van de kindervakantieweek in overleg te treden.

Charl Goossens en Eric de Regt van de Roosendaalse Lijst verzochten het gemeentebestuur mee te zoeken naar een alternatieve huisvestingslocatie.

Tip de redactie