Harmonie NEO bereidt zich voor op theatershow

De Rucphense harmonie NEO houdt zaterdag 4 en zondag 5 juni een spectaculaire theatershow met niet alleen muziek, maar ook zang, dans en film. 

Hiervoor wordt de Sint Martinuskerk omgedoopt tot een heuse theaterzaal. De ruim twee uur durende voorstelling wordt een feest van herkenning voor jong en oud.

Het thema voor deze voorstelling is geïnspireerd door helden uit film, sport, geschiedenis en ook door lokale helden. Van deze helden worden beelden getoond waarbij toepasselijke muziek gespeeld wordt. Deze muziek wordt aangevuld door zang en dans.

Het is ook niet alleen de harmonie die deze voorstelling verzorgt. Jeugdtoneelvereniging De Peeperklips en majorettegroep The Butterflies hebben ook een belangrijke rol in het geheel, evenals een drietal getalenteerde plaatselijke zangers. De voorstelling speelt zich af als een verhaal.

Een televisiekijkende familie gaat al zappend langs de verschillende helden. Op humoristische wijze krijgt deze familie commentaar van twee kritische toeschouwers.

Organisatie

"Het gezamenlijke doel is om de muzikaliteit en creativiteit van onze lokale talenten met een breed publiek te delen. Tegelijkertijd werken onze leden mee aan een grotere, professionelere productie dan zij normaal bij ons gewend zijn", verklaart NEO voorzitter Patrick Smeekens, die zelf al eenenveertig jaar lid is.

"Alle leden zijn betrokken bij de organisatie van de show. We hebben vorig jaar zomer een thema gekozen. Daarna zijn er werkgroepjes gevormd met ieder hun eigen taak. Zo is er een groepje dat zorgt voor het decor, een groepje dat de muziek regelt en een ander groepje denkt bijvoorbeeld na over de catering. Ook die wordt aangepast aan het thema."

"Na een paar brainstormsessies kreeg de voorstelling steeds meer vorm. Het leuke van deze manier van werken is dat we binnen de vereniging een enorme betrokkenheid gecreëerd hebben. Dat er binnen onze club zo enorm veel creativiteit zit valt nu ook nog meer op", legt Smeekens trots uit.

Locatie

Voor NEO is dit de vierde keer dat ze een dergelijke grote voorstelling geven. De eerste keer was in 2007. Daarna is er om de drie jaar een grote show uitgevoerd. Iedere keer mocht de voorstelling in de Rucphense Sint Martinuskerk opgevoerd worden.

"Daar zijn we ook nu weer erg blij mee", vertelt Smeekens.

"De kerk is net verbouwd en is nog mooier geworden. De akoestiek was al goed, maar die is hierdoor zelfs nog verbeterd. We mogen de hele kerk ombouwen tot een theaterzaal. De voorstelling wordt weer professioneler dan voorgaande shows met nog mooier licht en nog beter geluid."

Kaartverkoop

De voorverkoop van de toegangsbewijzen is al begonnen. Bij de Primera in Rucphen en op de website van NEO zijn kaartjes verkrijgbaar. De voorstelling op zaterdag 4 juni begint om 20.00 uur. De middagvoorstelling op zondag begint om 14.00 uur.

Buiten de kerk komt een tent te staan waar hapjes en drankjes verkrijgbaar zijn. Hierdoor kunnen bezoekers en artiesten elkaar na afloop van de voorstelling opzoeken en nog even napraten. "Dit wordt een show die je niet mag missen", benadrukt Smeekens nog maar eens.

Tip de redactie