Stichting SPELEN=LEREN heeft het peuterspeelzaalwerk in Schijf overgenomen van kinderdagverblijf ‘Tijd voor Kinderen’. Initiatiefneemster Petra den Braber heeft een jaar geprobeerd om een volledig kinderdagverblijf van de grond te krijgen in het dorp. 

Dat was inclusief peuterspeelzaal Pinokkio. Door te weinig aanmeldingen is dit niet gelukt. Peuterspeelzaal Pinokkio werd voorheen gerund door Kober kinderopvang. Door het wegvallen van ‘Tijd voor Kinderen’ moest er een oplossing worden gevonden voor de peutergroep.

De gemeente Rucphen en de Borgesiusstichting vonden het belangrijk dat de peuterspeelzaal in Schijf toch open kon blijven. Die oplossing is gevonden in SPELEN=LEREN. Op deze manier krijgen kinderen namelijk voorschoolse educatie en worden ze beter klaargestoomd voor de basisschool.

Borgesiusstichting

De Borgesiusstichting is een stichting voor katholiek primair onderwijs. Onder de vlag van de Borgesiusstichting vallen de meeste basisscholen uit de gemeenten Rucphen, Halderberge en Moerdijk. Voor de peuters en hun ouders verandert er niets.

De peuterspeelzaal is drie ochtenden per week geopend, namelijk op maandag, dinsdag en woensdag van 8.45 tot 12.00 uur. De vaste leidsters zijn gebleven. De kinderen zullen er niet zoveel van merken dat Pinokkio nu onder een ander bestuur valt.