Ondernemersvereniging Bruisend Willebrord heeft voor de zesde keer met succes de lokale Mayfair beurs gehouden. 

Ondernemers uit de gemeente Rucphen en soms ook daarbuiten presenteerden zichzelf aan de lokale bewoners en bezorgden jong en oud een gezellige dag met kijken, proeven en kopen. 

Groepjes buurtbewoners haasten zich door de regen richting de ingang van het Processiepark aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord. In en om gemeenschapshuis De Lanteern wordt op maandag 30 mei voor de zesde keer de Mayfair gehouden.

Deze beurs met lokale ondernemers is georganiseerd door ondernemersvereniging Bruisend Willebrord en staat garant voor een gezellige middag en avond. De hevige regen vraagt de ondernemers echter om een flinke dosis improvisatietalent.

Weergoden

Een deel van het park is ingericht voor bedrijven die hun producten buiten willen tonen. Zo is er bijvoorbeeld een testparcours voor elektrische fietsen en een afgezet stukje voor een biologische varkensboer.

Ook de kinderen kunnen hun lol hier op, want het SKW verzorgt een Kidsplein met toezicht. Alles is voor elkaar, totdat het in de loop van de ochtend begint te regenen. De voorspellingen geven aan dat dit tot ver in de avond kan gaan duren.

Gunfactor

Vanaf nu ontstaat er iets bij de ondernemers dat misschien bij mooi weer niet was gebeurd. Onder elkaar wordt besloten dat er in het gemeenschapshuis plaats gemaakt gaat worden voor alles wat buiten gepland was. De onderlinge betrokkenheid is enorm en iedereen wil er een geslaagd evenement van maken.

"Vandaag zien alle betrokken ondernemers niet alleen elkaars gezicht weer eens, maar ook elkaars werk", zegt medeorganisator en eigenaar van een interieurbouwbedrijf Carlo Valentijn. "Hierdoor weet je nog beter wat anderen doen en kun je mensen naar elkaar doorverwijzen. Je gunt elkaar wat."

Diversiteit

Rond zes uur ’s avonds begint het druk te worden. De bezoekers krijgen met hun entreeticket koffie of thee met iets lekkers. De plaatselijke banketbakker heeft flink uitgepakt met overheerlijk gebak en bonbons terwijl Maurice van Gils van de optiekwinkel met een dienblad vol smoothies vertelt wat waar te vinden is.

In de verschillende zalen hebben de standhouders kraampjes gebouwd. Van een sportzaak en een cadeauwinkel, tot kledingwinkels en een tattooshop.

"We hebben hier echt van alles", verkondigt Norbert Martens trots. Hij is hier met zijn kledingzaak en is ook één van de initiatiefnemers. Vanaf zeven uur ’s avonds wordt het vanaf het podium in de grote zaal gezellig gemaakt door optredens van enkele artiesten, zoals Jan Koevoet en Petra, Angelique van Elteren, Youri Sprenkels en als laatste Wendy Woop.

Succes

Als het uiteindelijk tien uur is en de laatste bezoekers afscheid nemen, is de kraam van de cadeauwinkel van Ugo en Wilma Smetsers nog vol. "We hebben niet veel verkocht, maar dat hadden we ook niet verwacht. Veel mensen komen vooral even kijken", legt Wilma uit.

"Ik denk wel dat we met onze aanwezigheid veel reclame hebben kunnen maken. De mensen denken straks toch een keer aan ons." Tijdens de standhoudersborrel wordt de uitslag wie de mooiste of leukste stand had door Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr bekend gemaakt.

De grote winnaar is de nagelstudio van Corlinda Kas-Boeren. "Ik ben super blij en trots!" De lange dag met veel voorbereiding zit er weer op.