Zaterdag werd er op Sportpark Vierhoeven in Roosendaal een open dag gehouden, zodat belangstellenden kennis konden maken met alle takken van sport, die er op het park beoefend kunnen worden. 

Dankzij een weldadig zonnetje, was het de hele dag gezellig druk. Eén van de ouders, die langs de kant van het veld stond te kijken bij het korfbal, vatte mogelijk het doel van de dag op voortreffelijke wijze samen:

"Onze kinderen kunnen pas kiezen als ze met verschillende sporten kennis hebben gemaakt." 

En daarmee sloeg ze de spijker op de kop.

Atletiekvereniging THOR, turnclub Dynamo, Luchtscouts, voetbalclub RBC, honkbalvereniging Boosters, korfbalclub Keep Fit en TV Vierhoeven en andere gebruikers van het sportpark hadden allemaal een programma voorbereid, waarbij de interactie tussen sport en belangstellenden centraal stond.

Jeu de boules

Deelnemers konden meedoen aan een jeu de boules toernooi, een instuifwedstrijd turnen, diverse balspellen, honkbal, een clinic nordic walking, penalty schieten en tal van andere activiteiten.

Dennis van den Bogaard, jeugdtrainer bij Keep-Fit’70, was niet zeker wat zo’n open dag nou daadwerkelijk op zou gaan leveren.

"Maar het is in feite veel belangrijker dat we laten zien wat voor soort sport korfbal is en op welke wijze de jeugd daar al van jongs af aan kennis mee kan maken."

"Het is een typisch gemengde sport voor jongen en meisjes en het vraagt om verschillende disciplines. Je bent niet alleen aanvaller, maar je moet zo nodig ook verdedigen, een goede baltechniek en speloverzicht hebben."

Vervolgens wijst Van den Bogaard naar het veld, waar de kuikens, de allerjongste deelnemertjes, spelenderwijs hun eerste korfbaltechniek ontwikkelen.

Dikke pech

Erwin Ornek, voorzitter van Dynamo Roosendaal, staat trots in het midden van de turnzaal. Hij geniet van de jeugd, waar zelfs een enkele jongen bijzit, die zich van hun beste kant laten zien.

"Ik ben een heel trotse voorzitter, die genieten van wat we tot stand hebben gebracht. Dankzij de fusie tussen Kracht en Gratie en Animo, hebben we ons als nieuwe vereniging volledig kunnen richten op de totstandkoming van deze prachtige turnzaal."

"De trainers hebben een lay-out gemaakt, waarin precies de opstelling van alle apparaten was ingetekend. Op grond van die tekening is de uiteindelijke hal er gekomen. In feite is de buitenmuur rond ons ontwerp opgetrokken."

Brand

Ornek verwijst ook nog even naar de moeilijke tijd die er achter hen ligt. “We waren ongeveer drie maanden in deze turnhal bezig, toen we er door een brand niet meer terecht konden. Gewoon dikke pech!"

"We hebben vervolgens drie maanden bij allerlei verenigingen onderdak gevonden, en dankzij bereidwillige ouders zijn onze jeugdleden daar telkens keurig naar toe gebracht en gehaald.”

Op verschillende plaatsen op Vierhoeven stonden ontmoetingspunten van Stichting Paul. Een van de vertegenwoordigers van de Stichting benadrukte het belang ervan:

"Onze stichting stelt kinderen tot 18 jaar uit de gemeente Roosendaal in de gelegenheid om te kunnen sporten. Het gaat daarbij om kinderen uit gezinnen die beperkte of geen financiële mogelijkheid hebben om hun kinderen te laten sporten. Het is daarom ook goed dat ze met ons kennis kunnen maken en in gesprek gaan."