"Sportpark Vierhoeven voelt als één grote familie van verenigingen. Uit als deze clubs komen sporttalenten bovendrijven. Jong en oud kan hier terecht." Wethouder Toine Theunis van Sport sprak vrijdagmiddag tijdens de officiële opening van Sportpark Vierhoeven alleen maar mooie woorden. 

Hij had de eer om samen met een groepje jonge jonge leden van verschillende clubs het bord met daarop alle verenigingen te onthullen.

Vierhoeven heeft de afgelopen tijd een forse metamorfose gehad. Atletiekclub THOR verhuisde van sportpark Red Band in zijn geheel naar Vierhoeven. De gemeente Roosendaal liet voor de vereniging een fonkelnieuwe atletiekbaan aanleggen. Ook een langgekoesterde wens van turnclub Dynamo ging in vervulling. De vereniging kan na een periode van tien jaar eindelijk trainen in een eigen turnhal met alle benodigde voorzieningen.

Nieuwe kantine

Door deze ontwikkelingen moesten korfbalvereniging Keep Fit ’70 en scoutsvereniging Luchtscouts Seppe plaats maken op Vierhoeven. Zij schoven een stukje op. Keep Fit beschikt nu over een gerenoveerd korfbalveld en een nieuwe kantine.

De Luchtscouts mochten van de gemeente de voormalige noodlokalen van de Jeroen Boschbasisschool overnemen. Van deze ruimte is een nieuwe clubaccommodatie gemaakt.

Theunis is tevreden over de transformatie van Sportpark Vierhoeven: "Uiteindelijk hebben we alle horden overwonnen en zijn alle ballen op de juiste plek gevallen."

Op Vierhoeven zitten daarnaast ook nog handboogvereniging L’Union Fait la Force, honkbalclub De Boosters, rugbyclub Bekaro, voetbalverenigingen BSC en RBC, schietclub Graaf Engelbrecht van Nassau, tennisvereniging Vierhoeven en Talentencentrum Zuidwest Nederland.

Functionele zaal

Voorzitter Erwin Ornek van Dynamo is dolblij met de turnhal. De vereniging kreeg dit jaar nog met tegenslag te maken toen een brand de sportzaal deels beschadigde.

"We hebben toen in heel Zuidwest-Nederland getraind. Sinds twee weken kunnen we weer in onze eigen hal terecht. Het is een hele functionele zaal geworden waar alle turnactiviteiten kunnen worden gehouden", geeft Ornek aan. In de hal trainen de heren, dames en wordt er trampoline gesprongen.

Korfbalclub Keep Fit ’70 verhuisde in 2009 naar Vierhoeven, maar groeide snel uit zijn jasje. Met de nieuwe kantine ‘Ons Kot’ en de kleedaccommodaties kan de vereniging jaren vooruit.

Erevoorzitter Mart van Osta van Keep Fit bedankte ook nog de voormalige speeltuinvereniging St. Joseph. Zij kregen een enorm klimspeeltoestel cadeau: "Onze eigen vrijwilligers hebben dit toestel helemaal uit elkaar gehaald en hier weer in elkaar gezet."

Veel ruimte

Bestuurslid Marleen van Wesel van de Luchtscouts is helemaal in haar element met de nieuwe clubaccommodatie van de Luchtscouts:

"We hebben nu veel ruimte. Ook beschikken we nu over ons eigen magazijn en een keukentje." De scouts zitten vlakbij het bos waar ze tal van activiteiten ondernemen. Alle activiteiten van THOR bevinden zich nu op één locatie.

"Onze wedstrijd- en recreatietak komen zo dichter bij elkaar. We hebben hier een geweldige accommodatie met een eigen kunststof atletiekbaan", geeft projectleider Rob van Mechelen van THOR aan. Ook staat er een discuskooi, een horde voor de steeplechasers (springers) en kan er worden hoog- en ver gesprongen.

Bij de kantine liggen ook jeu-des-boulesbanen voor de boulesafdeling van THOR. Binnenkort plaatst de atletiekvereniging nog een nieuwe tribune. Het is daarvoor nog wachten op de vergunning. Dan is het sportpark helemaal compleet.