De mantelzorgsteunpunten van de gemeenten Roosendaal en Rucphen houden een congres over het combineren van mantelzorg en werk. 

Bijna drie miljoen mensen die voor een naaste zorgen, combineren deze taken met een parttime of fulltime baan. Vaak is het voor hen lastig om deze werkzaamheden met elkaar in balans te brengen.

Flexibiliteit

Deze mantelzorgers hebben op het werk behoefte aan meer flexibiliteit en aan begrip en ondersteuning van collega’s en leidinggevenden.

Dat is niet altijd het geval, waardoor het ziekteverzuim onder deze groep hoog ligt. "Wij willen graag aandacht vragen voor de positie van deze mensen. Daarom hebben we in samenwerking met de mantelzorgsteunpunten dit congres opgezet", vertelt wethouder Martien de Bruijn, verantwoordelijk voor de Wmo en Volksgezondheid in de gemeente Rucphen.

De Kring

Iedereen is welkom om het congres te bezoeken.

De conferentie wordt op woensdag 15 juni om 19.30 uur gehouden in schouwburg De Kring aan de Kerkstraat 1 in Roosendaal. Het congres duurt tot 21.30 uur.

Sprekers

Sprekers zijn arbeids- en organisatiepsycholoog Arjan Geense en mantelzorger Marjo Brouns. Geense deed onderzoek naar de combinatie werk en mantelzorg. Marjo Brouns heeft praktijkervaring als werknemer en als leidinggevende. Ook een vertegenwoordiger van Woonstichting Etten-Leur (WEL geeft een toelichting. Deze werkgever heeft het certificaat 'mantelzorgvriendelijk' behaald.

Socioloog

Dagvoorzitter is Walter Maclennan. Hij werkt als socioloog op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Volgens de gemeenten is het ook van belang dat werkgevers zichzelf verzekeren van een goed imago in een toekomstige krimpende arbeidsmarkt.

Aanmelden voor het congres is verplicht. Dat kan via info@mantelzorgroosendaal.nl. De toegang is gratis.