Sprundel maakt zich op voor het ‘Rondje Sprundel’ op zaterdag 28 mei. Jong en oud kan meedoen aan dit hardloopevenement dat als vanouds start en finisht bij de kantine van voetbalclub SV Sprundel. 

Er is een recreatieloop van vijf kilometer en een wedstrijdloop van tien kilometer. De routes gaan over fietspaden en asfaltwegen door het centrum en het buitengebied van Sprundel.

Het eerste startschot valt voor de jeugdloop om 15.30 uur. Dit is de 720 meter voor de leeftijd van 5 t/m 9 jaar en de 1440 meter (2 ronden) voor de leeftijd van 10 t/m 14 jaar.

Iedereen mag gratis meelopen. Er zijn bekers voor eerste, tweede en derde plaats per categorie. Verder ontvangen alle deelnemers een herinneringsmedaille. De prijsuitreikingen voor de jeugdloop vinden rond 16.05 uur plaats ter hoogte van start en finish, meteen na de start van de seniorenlopen.

Licentie

De 5- en 10-km lopen starten om 16.00 uur. Deelname is voor iedereen mogelijk, een licentie vanuit atletiekunie KNAU is niet verplicht. Alle deelnemers ontvangen na afloop bij inlevering van het startnummer een rood polyester Rondje Sprundel loopshirt. Voor de 5 km recreatieloop zijn er voor de eerste, tweede en derde plaats geldprijzen bij zowel de heren als de dames.

Voor de 10 km wedstrijdloop zijn er per categorie voor de eerste, tweede en derde plaats geldprijzen beschikbaar. Verder zijn er premies te verdienen voor het neerzetten van parcoursrecords op de 10 km wedstrijdloop. De te verbeteren tijden zijn 31.45 minuten voor de heren en 35.22 minuten voor de dames. De prijsuitreikingen vinden plaats rond 17.30 uur in de kantine van SV Sprundel. Omkleden en douchen is mogelijk op de accommodatie van de SV Sprundel.

Inschrijving

Inschrijven kan op zaterdag 28 mei in de kantine van SV Sprundel. Voor de jeugd is de inschrijving geheel gratis. De inschrijving voor zowel jeugd als senioren vindt plaats vanaf 14.30 uur tot uiterlijk 20 minuten voor de start van de lopen. Er is deze keer geen voorinschrijving.