Ieder jaar houdt Spieren voor Spieren in Ouderkerk aan den Ijsel de Spierathlon. Een dergelijke 1/8 triatlon voor het goede doel gaat nu ook in Rucphen van start. 

Dynamico Fysiotherapie & Training is de trotse initiatiefnemer. Op zaterdag 4 juni geeft René Lazeroms, wethouder van Sport, het startschot.

Tom van Overveld begon als een stagiair, maar inmiddels is hij al vast in dienst bij Dynamico Fysiotherapie & Training. Hij heeft de triatlon voor het goede doel naar Rucphen gehaald.

"Ik wilde graag een sportevenement organiseren met een maatschappelijk doel. Toen stuitte ik op de Spierathlon. Dat leek me perfect voor Rucphen, dus ik ben meteen contact gaan leggen met Stichting Spieren voor Spieren." 

Onder de naam Dyathlon heeft Dynamico het evenement opgezet in Rucphen. Zaterdag 4 juni kunnen sporters van alle niveaus lopen, zwemmen en fietsen voor het goede doel.

Dyathlon

Tijdens de Dyathlon kunnen sporters van alle niveaus op een route rond de Binnentuin rennen en fietsen. Voor het zwemonderdeel heeft sportcentrum Laco haar buitenbad beschikbaar gesteld.

Dynamico heeft bovendien ook rekening gehouden met sporters met een beperking.

"We weten dat veel sporters niet alle drie de sporten kunnen uitoefenen. Daarom houden we ook groepslessen. Deelnemers kunnen kiezen om een sport te vervangen voor een groepsles", legt Van Overveld uit.

Deze groeplessen worden gehouden op het parkeerterrein bij Dynamico. Daar zullen diverse onderdelen worden uitgezet.

"Het is een laagdrempelige circuittraining van een half uur, met verschillende facetten van fitness", stelt Erik van Oers, Manager Training bij Dynamico.

Goede doel

Mensen die deelnemen aan de Dyathlon worden gevraagd om een vrijwillige bijdrage te leveren. Deze komt ten goede aan Stichting Spieren voor Spieren.

Van het geld doet de stichting onderzoek naar spierziektes bij kinderen. Dynamico heeft er bewust voor gekozen geen vast inschrijfgeld te vragen.

"We willen mensen de kans geven om een passende bijdrage te geven. De één kan nu eenmaal meer missen dan de ander", legt van Oers uit. Daarnaast hoopt de organisatie via sponsorshirts ook geld van bedrijven te krijgen.

"Bedrijven kunnen met een team meedoen, en voor een bepaalde bijdrage komt hun logo dan op het Dyathlonshirt te staan. Zo hopen we een mooi bedrag bij elkaar te krijgen voor Spieren voor Spieren", vertelt Van Overveld

Spieren voor Spieren

Stichting Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met een spierziekte. In Nederland lijden 20.000 kinderen aan zo’n ziekte.

Zij zijn hierdoor beperkt in hun kunnen en doen. Stichting Spieren voor spieren steunt onderzoek naar spierziektes en steunt initiatieven die de dagen van kinderen met een spierziekte leefbaarder maken.

Zowel individuen als teams mogen zaterdag 4 juni deelnemen aan de Dyathlon van Sportcentrum Dynamico. Er zijn verschillende niveaus voor beginners, sporters en gevorderden. A

ls deelnamegeld wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd die ten goede komt aan Stichting Spieren voor Spieren. Het evenement wordt om 14.00 uur gestart door Wethouder Lazeroms. Om 17.00 vindt er een feestelijke afsluiting plaats met een hapje en drankje.

Aanmelden kan aan de balie van Dynamico, Kozijnenhoek 80 in Rucphen.