De staking bij pluimveeverwerker Storteboom in Sprundel is voorbij. Woensdag gaan de medewerkers weer aan het werk. Inzet van de staking was een goed sociaal plan. De medewerkers hadden eerder een eindbod van de werkgever afgewezen.

FNV heeft nu een akkoord bereikt over een substantieel hogere ontslagvergoeding. Eerder wilde de directie niet verder gaan dan 0,65 maal de kantonrechtersformule. Nu is dit 0,8 maal inclusief een outplacementtraject, of 0,9 als de medewerker geen gebruik maakt van outplacement.

John Klijn, bestuurder bij de FNV: "We hebben informeel overlegd en dinsdag rond de middag hadden we dit resultaat. Dat hebben we voorgelegd aan de medewerkers. Die waren unaniem zeer positief, het werd met applaus ontvangen." 

Inmiddels is het resultaat vastgelegd en daarmee definitief geworden.

Reiskosten

De reiskostenvergoeding voor bepaalde tijd, ook een struikelblok, blijft van kracht. Bonden hadden ingezet op een reiskostenvergoeding zonder einddatum.

"Maar inmiddels is duidelijk dat geen van de zestig werknemers aan de slag zal gaan in de vestiging in Zeewolde, dat 130 kilometer verderop ligt. Daarmee vervalt de urgentie van deze eis", aldus Klijn.