Het wordt een dure aangelegenheid om een voetgangersbrug tussen Vlette vaart, Geyzenstraat en het gebied van het Bossche Laag te realiseren.

De raad trok hier ongeveer twee ton voor uit, maar de simpelste versie kost al minstens drie ton. Om die reden legt het college de motie terug bij de raad. Mede omdat de aanleg niet goedkoper uitvalt als dit gecombineerd wordt met de werkzaamheden voor de rondweg.

De raad pleitte middels een motie voor een voor voetgangersbrug. De kosten vallen na onderzoek echter fors tegen. "We gingen uit van ongeveer twee ton", zegt wethouder Peter Bons.

"Dat blijkt echter fors hoger te zijn. Een voetgangersburg kost in alle soberheid al bijna drie ton. Wil je er eentje van beton of hout, dan moet je al richting de vier ton denken."

Combineren

Volgens Bons heeft het financieel gezien vrijwel geen voordelen om een eventuele brug te combineren met de huidige werkzaamheden omtrent de rondweg.

"Om die reden hoeven we geen overhaaste beslissingen te nemen en leggen we de motie terug bij de raad. Zij mag nu beslissen of er meer geld voor vrijgemaakt moet worden of dat er gewoon geen voetgangersbrug in dat gebied komt", verduidelijkt de wethouder.