Molenstichting De Hoop in Sprundel heeft sinds zaterdag de beschikking over tien nieuwe gidsen. Alle kandidaten slaagden voor hun examen. 

In totaal drie vrouwen en zeven mannen hadden zich aangemeld voor deze cursus die als doel had het bevorderen van de belangstelling voor De Heimolen en Molen De Hoop, alsmede het vergroten van de praktische en theoretische kennis van de molengidsen.

Na de interessante rondleiding door de aspirant-molengidsen, volgde zaterdag eerst een schriftelijke toets over de theoretische kennis. Niemand minder dan wethouder Cees Evers neemt dit ‘examen’ af.

Meelzolder

Gelukkig doorstaat iedereen glansrijk de test en daalt vanaf de meelzolder aan een touw, de envelop met de certificaten naar beneden.

De wethouder reikt de certificaten uit aan de kersverse molengidsen van de Heimolen: Marijke Koen, Harrie Tak, Jan van de Wouw, Joep Lindner, Peet Quintus en Ronald Troost. Voor Molen de Hoop zijn dit: Wim Mathijssen, John Bastiaanssen, Wim Aarts, Wim Heeren, José van den Broek, Mariëlle Veraart en Pieter Aarts.