Voetbalvereniging RBC en de eigenaar van het Herstaco Stadion zijn het eens geworden over de betaling van de achterstallige huur door RBC. Dat meldt de vereniging via haar website. 

Een maand geleden ontnam de verhuurder RBC de toegang tot het stadion, omdat de club een flinke huurachterstand had opgebouwd. Volgens de club is er altijd gezocht naar een constructieve en duurzame oplossing. Beide partijen hebben nu een overeenstemming bereikt op de betaling van de achterstallige huur.

Huurovereenkomst

Ook hebben RBC en het Herstaco Stadion de intentie uitgesproken om tot een nieuwe huurovereenkomst te komen. Daarvoor moeten de laatste puntjes nog op de i worden gezet. “Maar de kou is volledig uit de lucht”, verzekert RBC.

Door het akkoord kan RBC haar nacompetitiewedstrijden gewoon in het Herstaco Stadion afweken. Ook de RBC Familiedag, de kledingpasavond voor de jeugd en het bedrijventoernooi kunnen weer doorgaan in het stadion. Beide partijen denken daarnaast nog na over gezamenlijke activiteiten die zij in de toekomst kunnen oppakken.