Roosendaal krijgt zijn eerste Urban Trail; een recreatieve loop door bijzondere gebouwen en monumentale panden.

Op zondag 12 juni kunnen 250 hardlopers onder andere door het Herstaco Stadion, de brandweerkazerne en de molen rennen.

De City Run is een initiatief van Zeulband Gift’m Kèès. De opbrengsten komen via de ColSensation ten goede aan KWF Kankerbestrijding.

De City Run is een zogenaamde Urban Trail. De wereldwijd populaire hardlooptocht onderscheidt zich van andere evenementen door een bijzondere route, namelijk dwars door gebouwen heen.

Een aantal leden van Gift’m Kèès deden in maart mee aan een Urban Trail in Antwerpen. De leden van de zeulband waren onmiddellijk enthousiast om het initiatief in Roosendaal op te starten. Hardlopers krijgen de keuze uit een route van 7 of 12 kilometer.

Bij een succesvol verloop van de City Run hoopt Gift’m Kèès een jaarlijks terugkerend evenement van de loop te kunnen maken.

Gebouwen

Aan deelnemende locaties had de zeulband geen tekort. Er kwamen zelfs spontane aanvragen van eigenaren van gebouwen die graag een onderdeel van één van de routes wilden worden. Inmiddels in de lijst van locaties bekend.

Zo zal de route onder andere door de brandweerkazerne en de City Bioscoop lopen. Ook enkele historische locaties hebben hun gebouw beschikbaar gesteld voor de loop voor het goede doel. Lopers kunnen bijvoorbeeld het Mariadal Klooster en de Fatima kerk Roosendaal op hun route verwachten.