Vertraging voor brede school Hoeven

De gemeente Halderberge heeft geen aannemer kunnen selecteren tijdens de aanbestedingsprocedure voor de brede school in Hoeven. 

Alle vijf de aannemers die interesse hadden, vroegen een hoger bedrag dan het bedrag dat de gemeente voor de realisatie beschikbaar heeft. Om die reden moet de aanbestedingsprocedure opnieuw en dat betekent een aardige vertraging. 

De Hoevense basisschoolkinderen kunnen volgend jaar niet na de zomervakantie in de nieuwe brede school beginnen. De bouw heeft vertraging opgelopen.

Eind februari werd de aanbestedingsprocedure om een aannemer te selecteren voor de bouw van de nieuwe brede school in Hoeven opgestart.

Plafondbedrag

"Alle vijf de aannemers die inschreven deden een inschrijving die boven het in de aanbestedingsstukken genoemde plafondbedrag zaten. Hierdoor kan er op dit moment nog geen bouwer geselecteerd worden", legt wethouder Jan Paantjens uit.

"Het maakt in feite niet uit of ze nu tweeduizend of tweehonderdduizend euro boven het plafondbedrag zijn gaan zitten. We hebben een budget gekregen van de gemeenteraad en daar moeten we het mee doen."

Opnieuw

Dit betekent dat er geen aannemer geselecteerd is en dat de procedure overnieuw moet. De gemeente Halderberge is, toen het ernaar uitzag dat de huidige aanbestedingsprocedure spaak zou lopen, meteen in actie gekomen.

"We zijn meteen met de schoolbesturen en de architect gaan kijken op welke manier we de kosten kunnen drukken. Het ontwerp wordt dus aangepast. Zo is er aan de achterzijde van een inkeping geschetst, maar een lange muur zou bouwtechnisch goedkoper zijn. Naar dat soort dingen zijn we nu aan het kijken. Uiteraard in goed overleg met de scholen", zo zegt Paantjens.

Budget

"Samen gaan we kijken naar een ontwerp dat wel binnen het beschikbaar budget gerealiseerd kan worden", benadrukt Paantjens. Voor de gemeente Halderberge is het wel van essentieel belang dat de uitstraling van het gebouw gelijk blijft.

Ook aan de grootte van de school wordt niet getornd, de kans is wel aanwezig dat het gebouw wat lager wordt.

Actie

Doordat er nu geen aanbesteding is gedaan, kunnen de scholen niet zoals gepland verhuizen in de zomervakantie van 2017. "Doordat we snel in actie zijn gekomen, zal de vertraging gelukkig beperkt blijven. Waarschijnlijk kunnen we begin juni al de nieuwe aanbestedingsprocedure starten waarvoor natuurlijk niet alleen de vijf bedrijven die nu hebben ingeschreven, kunnen reageren", aldus Paantjens.

Als deze aanbesteding wel succesvol is, kunnen de Hoevense basisschoolkinderen na de herfstvakantie van 2015 naar hun nieuwe school.

Tip de redactie