VV Schijf viert 50-jarig bestaan met feestweekend

Komend weekend viert de Schijfse voetbalclub het vijftigjarig jubileum. Dat gebeurt met verschillende activiteiten.

"We hebben het succesvolste jaar ooit gehad. Het dames eerste is kampioen geworden en is naar de eerste klasse gepromoveerd. Ook het heren eerste heeft een heel goed seizoen gedraaid. Ze waren tot aan de laatste wedstrijd tegen VVR in de race voor de nacompetitie", blikt voorzitter Paul Suijkerbuijk van VV Schijf terug. 

Suijkerbuijk is er trots op dat VV Schijf juist in het jubileumjaar zo goed heeft gepresteerd. De heren eerste eindigde zondag uiteindelijk na het verlies tegen VVR op een keurige vierde plaats.

"Het is uniek dat we uitzicht hadden op de derde klasse. We zijn ook heel trots op de dames eerste. Zij waren bizar goed", geeft Suijkerbuijk aan.

Volgens de voorzitter is het uniek dat de dames van een kleine club als VV Schijf straks uitkomen in de eerste klasse, waardoor zij zich mogen meten met verenigingen als BSC uit Roosendaal en Baronie uit Breda.

Succes

Suijkerbuijk heeft wel een verklaring voor het succes van de Schijfse dames: “Wij hebben als sinds 1979 een damesteam. Deze afdeling staat als een huis. Veruit de meeste leden komen ook uit Schijf. Inmiddels hebben we zelfs drie vrouwenploegen.”

Daarnaast zijn er vijf herenploegen actief en negen jeugdteams. Opvallend is dat er weinig spelers vertrekken naar clubs in de regio. De meeste nieuwkomers in het eerste van Schijf stromen door vanuit de eigen jeugd. Een prestatie waarop Suijkerbuijk meer dan trots is.

“Bijzonder is dat ook we ruim driehonderd leden hebben op een bevolking van 1.500 bewoners. Dat betekent dat één op de vijf Schijvenaren lid is.”

Vrijwilligers

VV Schijf werd vijftig jaar geleden opgericht door wijlen Stan de Smidt. Gedurende 26 jaar leidde hij de club als voorzitter. Pas in 1982 maakte hij plek voor Peter Nouws.

Lange tijd was De Smidt ook trainer bij Schijf. De hoofdtribune bij de club is ook naar de grondlegger van de vereniging genoemd. Suijkerbuijk staat zelf sinds twaalf jaar aan het roer. Aan stoppen denkt hij nog lang niet:

“Het is veel te leuk om te doen. Ook hebben we een jong bestuur. We hebben er ook twintigers en dertigers inzitten. Dat is belangrijk, want zij spelen nog actief.” Ook over vrijwilligers hoeft de voorzitter niet te mopperen: “De helft van de leden doet iets extra’s voor de club. De betrokkenheid is echt enorm!”

Schuimparty

Komend weekend begint het feestweekend op vrijdagavond met een schuimparty voor de jeugdige spelers tot zestien jaar. De volgende dag staat er een voetbalspektakel op het programma waarbij de senioren in kleine ploegen via ‘virtual reality’ spelen.

Ook wordt er een zeskamp gespeeld. Daarna volgt de jubileumborrel. Om 20.30 uur gaat het dak eraf als de band Radiovox optreedt tijdens de feestavond.

De zondag start met een jeugdclinic, gevolgd door de cornerbingo en een feestmiddag met artiesten als Anita, Randy Watzeels en Roger van Meer. De cornerbingo is een variant op het koeschijten.

Cornerbingo

De club verkoopt alle vakken. Vanuit de hoek wordt tegen de bal getrapt. Op de hokjes waar de bal belandt, vallen prijzen.

"Als we alle vakken verkopen, levert dat een aardige bedrag op voor VV Schijf. Dat kunnen we wel gebruiken, want we houden het jubileumfeest expres kostenneutraal. Op deze manieren hoeven we onze sponsoren waar we erg blij mee zijn niet om een extra bedrag te vragen."

"We hebben het feestweekend expres laten organiseren door een aantal jeugdige spelers. Op deze manier hebben we een geheel nieuw programma dat niet lijkt op het jubileumfeest van tien jaar geleden. Het was mooi om te zien wat voor prachtige ideeën zij hadden", besluit Suijkerbuijk.

NUwerk

Tip de redactie