DEVO1 uit Bosschenhoofd viert kampioensfeest

Na een zeer eenzijdige kampioenswedstrijd tegen het Moerdijkse TPO (4-0), is DEVO er na 11 jaar in geslaagd om terug te keren naar de vierde klasse van het zondag amateurvoetbal.

Nadat er de afgelopen jaren – op soms bizarre wijze – net naast gegrepen werd, is de zo felbegeerde promotie nu wel een feit.

De aan het begin van het seizoen uitgesproken woorden van clubman Michael Koevoets ‘driemaal is scheepsrecht’, zijn inderdaad bewaarheid geworden.

Nadat de club de afgelopen jaren steevast in de bovenste regionen van de vijfde klasse meedraaide en tweemaal achtereen in de nacompetitie net naast promotie greep, was de club ook dit seizoen – ondanks een forse herindeling van de 5e klasse – vrijwel onafgebroken bij de bovenste drie te vinden.

Van de in totaal 26 competitiewedstrijden werden er slechts 3 verloren, 1 gelijk gespeeld en maar liefst 22 gewonnen. Omdat ook concurrenten Raamsdonk uit Raamsdonksveer en DVVC uit Dongen vrijwel geen punten verspeelden, bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. DEVO stond twee punten ‘los’ en elke overwinning was voldoende voor het kampioenschap.

Overmacht

Om nu te melden dat heel Bosschenhoofd uitgelopen was voor het aanstaande kampioenschap van de plaatselijke voetbalclub: nou nee. Die tijden zijn echt voorbij.Toch omzoomden zeker een paar honderd toeschouwers het knusse sportpark aan de Pastoor van Breugelstraat om de verrichtingen van het eerste elftal te aanschouwen. Zij zagen een zeer eenzijdige kampioenswedstrijd, waarbij tegenstander TPO uit Moerdijk absoluut geen vuist kon maken en gedurende de gehele wedstrijd slechts sporadisch in de buurt van het doel van DEVO te vinden was.

Na een toch wel wat zenuwachtig en onzeker begin van de kant van de thuisploeg, was het na de nodige kansen en mogelijkheden wachten op de bevrijdende treffer. En die viel in de 23e minuut. Patrick Koevoets kon een net voor de achterlijn binnen gehouden en daarnavoorgetrokken bal van dichtbij eenvoudig intikken. Een paar minuten later was het al 2-0 door een magistraal doelpunt van Nicky van Geesbergen, die een combinatie door het midden prachtig afrondde met een diagonaal schot in de bovenhoek.

Na de rust maakte aanvoerder Corné Schenk in de 53e minuut aan alle eventuele onzekerheid definitief een einde door een voorzet van de rechterflank snoeihard binnen te koppen. Uit een hoekschop, vlak voor het einde van de wedstrijd, knikte Patrick Koevoets met zijn hoofd nog de vierde treffer binnen.

Geweldig

Voorzitter Willy Brans roemde de betrokkenheid van iedereen die de club een warm hart toedraagt: “Geweldig”, sprak hij opgetogen, “voor onze afscheidnemende trainer, voor de dit seizoen teruggetreden voorzitter Rien Konings en voor mijzelf als zijn opvolger. Maar natuurlijk ook voor de gehele club. Het eerste kampioenschap sinds het seizoen ’97-’98. En het bleef spannend tot de laatste wedstrijd ondanks dat we al 21 overwinningen en 64 punten hebben behaald.”

Opvolger

Voor trainer Johan van Batenburg was deze titel inderdaad de kers op de taart. Zijn derde periode bij DEVO en zijn vijfde en laatste aaneengesloten contractjaar eindigt met een titel. “Ik weet nog niet wat ik ga doen,” liet hij weten, “wellicht neem ik een sabbatical. Ik ben in elk geval niet gestopt omdat ik elders trainer wordt.” Zijn opvolger, de van TVC Breda afkomstige René van Nijnatten, kan direct als trainer van een vierdeklasser aan de slag.

Kleur

Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter van Belkom, barstte het feestgedruis pas goed los. Bloemen, champagne, vuurwerk, rookpotten en zo meer waren het startsein voor de festiviteiten en gaven ‘kleur’ aan de prestaties van ‘de mannen van het eerste elftal’. De met geel/zwarte ballonnen en slingers versierde ‘platte kar’ stond klaar voor een welverdiende rondrit door het dorp. In en om sportkantine ‘De Voltreffer’ was het daarna tot in de zeer kleine uurtjes nagenieten van deze unieke prestatie.

NUwerk

Tip de redactie