Jordaensplein krijgt meer parkeerplaatsen

De gemeente Roosendaal gaat de verkeersveiligheid rondom het Jordaensplein in de wijk Westrand verbeteren. Momenteel ervaren omwonenden hinder met parkeren.

Hierdoor kunnen de brandweer, de ambulance en de politie niet altijd makkelijk passeren. Dat zorgt voor bereikbaarheidsproblemen voor de hulpdiensten.

Bewoners hebben tijdens dialoogsessies in de Westrand aandacht gevraagd voor de parkeerproblemen. Het Jordaensplein bestaat uit een groot grasveld en enkele grote monumentale bomen. Bij de herinrichting van het plein heeft de gemeente bekeken hoe deze bomen kunnen worden gehandhaafd.

Haakse parkeervakken

Dat kan door het maken van haakse parkeervakken. "Op deze manier komt er een aantal parkeerplaatsen bij en wordt tegelijkertijd de toegankelijkheid van de hulpdiensten verbeterd, geeft gemeentewoordvoerder Erik Jacobs aan.

De gemeente gaat nog met bewoners in gesprek over mogelijke andere voorzieningen: "Als zij een wens hebben voor een actieve rol bij het onderhoud, dan maken we dat als gemeente graag mogelijk."

Bomen snoeien

De gemeente trekt in totaal 35.000 euro uit voor de herinrichting van het Jordaensplein. De bomen op het plein staan op de gemeentelijke kaart voor beschermde bomen.

"Ze worden wel gesnoeid om slechte, gebroken en overlastgevende takken te verwijderen", meldt Jacobs. Het is nog niet duidelijk over hoeveel parkeerplaatsen het Jordaensplein straks beschikt.

Tip de redactie