Onderwijs- en sportcomplex Oud Gastel krijgt vorm

Hoedemakers Bouw uit Rosmalen mag de brede school in Oud Gastel gaan realiseren.

Dat maakt de gemeente Halderberge bekend. De betrokken partijen reageren verheugd op het feit dat bekend is welke aannemer met het veelbesproken plan aan de slag gaat. Men spreekt van een mijlpaal nu de bouw daadwerkelijk van start kan gaan. In 2017 wordt het nieuwe gebouw in gebruik genomen.

Het nieuwe complex komt op het voormalig B-veld van SC Gastel. Alledrie de Gastelse basisscholen worden er gehuisvest, evenals de voor- en naschoolse opvang. Ook SC Gastel krijgt er haar onderkomen. Onder andere de kantine/aula worden met elkaar gedeeld en volgens de gemeente is er op die manier voor alle partijen sprake van een win-win-situatie.

Ontwerp

Eind vorig jaar heeft de gemeente, samen met de toekomstige gebruikers, het ontwerp van KSVDD architecten, goedgekeurd. Kort daarna is de aanbesteding gestart voor een aannemer voor het complex. Uiteindelijk heeft Hoedemakers Bouw de aanbesteding gewonnen.

Fraai

De aanstelling van een aannemer zorgt ervoor dat de bouw nu op korte termijn van start kan gaan. De gebruikers van het pand staan te trappelen en ook de gemeente is enorm enthousiast. Jan Paantjens, wethouder onderwijs: “Ik ben verheugd dat we een aannemer hebben kunnen selecteren om dit bijzonder fraaie complex te realiseren. Overigens niet alleen bijzonder in functies en gebouwelijke uitstraling, maar zeker ook bijzonder in de goede samenwerking tussen de verschillende partners.”

Samenwerking

Johan van den Buijs van de Borgesiusstichting sluit zich hier bij aan: “Een aanwinst voor onderwijs en sport in Oud Gastel. Deze samenwerking is uniek en geeft een voorbeeld voor anderen hoe je samen tot grote resultaten kunt komen.” Ook Ernst Steffens van Openbaar onderwijs West Brabant roemt de samenwerking tussen alle partijen in het hele traject:

“Het is tot nu toe erg prettig en voorspoedig verlopen. Ik hoop dat dit een vervolg krijgt in de bouwfase nu de aannemer bekend is en we ‘echt kunnen gaan beginnen’.” Manfred Magielse, voorzitter van SC Gastel voegt daar nog aan toe: “We kijken reikhalzend uit naar het resultaat van al onze gezamenlijke inspanningen.”

Parkeerterrein

Het voormalige B-veld van SC Gastel is inmiddels bouwrijp gemaakt, zodat Hoedemakers Bouw op korte termijn kan starten met de bouw. Naar verwachting wordt het complex voor 1 juli 2017 opgeleverd, zodat de scholen en SC Gastel bij aanvang van het nieuwe schooljaar en voetbalseizoen het complex in gebruik kunnen nemen.

De gemeente laat tenslotte weten dat een landschapsarchitect aan de slag gaat met de buitenruimte en de definitieve inrichting van het parkeerterrein. Ook deze zal in de zomer van 2017 gereed zijn.

Tip de redactie