Halderbergse meiden strijden om titel kinderburgemeester

Elise Rijpers van de Sint Joannesschool uit Oud Gastel, Mirthe van de Meeberg OBS de Linde uit Oud Gastel en Yvet Zegers van De Klinkert uit Oudenbosch maken kans om de Halderbergse kinderburgemeester voor 2016 te worden. 

De drie basisscholen hebben deze leerlingen uit groep 7 naar voren geschoven voor de functie van kinderburgemeester van Halderberge. Op woensdag 18 mei zal een kiesraad bestaande uit negen andere basischoolleerlingen bepalen wie de titel dit jaar krijgt.

Kiesraad

Voor de Sint Joannesschool zijn dit Angelina Gielbert, Sabine van Poeijer en Renske Vergouwen. Voor OBS De Linde Kim Koevoets, Roos Meesters en Max Heijnen. Voor De Klinkert Xen Kreté, Vera van Oudheusden en Sylvia Overwijk. Voorzitter is burgemeester Giel Janssen.

De gemeente Halderberge houdt de verkiezing om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met de gemeente en de politiek.

De kinderburgemeester mag aanwezig zijn bij bijzondere evenementen zoals Koningsdag, Dodenherdenking, Bevrijdingsdag, de intocht van Sinterklaas en de sleuteloverdracht bij carnaval.

Tip de redactie