Voortbestaan Heerlese sportevenementen in gevaar

De organisaties van de Kermisloop en de Wielerronde van Heerle luiden de noodklok. De twee sportevenementen lijken volgend jaar niet meer te worden georganiseerd.

Dat komt, omdat er geen opvolging is voor vier vertrekkende bestuursleden. Daardoor is er onvoldoende mankracht om de Kermisloop en de Wielerronde van Heerle nog te kunnen voortzetten.

Voor dit jaar zijn de Kermisloop en de Wielerronde van Heerle nog wel gewaarborgd. Deze sportevenementen worden in het weekend van 9 tot 11 juli gehouden.

De afgelopen jaren zijn verschillende oproepen gedaan om mensen warm te maken om in het bestuur te kruipen van de Kermisloop en de Wielerronde, maar deze aansporingen hebben geen ‘nieuw bloed’ opgeleverd.

Laatste poging

Er is overleg gevoerd met Stichting Heerl’k voor een oplossing, maar die kan organisatorisch niet helpen. Wel kunnen zij ondersteuning bieden.

Stichting Heerl’k doet samen met de twee sportorganisaties een laatste poging om nieuwe vrijwilligers te werven. Donderdag 12 mei om 20.00 uur wordt in dorpshuis De Schalm een infoavond gehouden.

Hierbij worden belangstellenden geïnformeerd over de taken en functies die vrij komen. Wie verhinderd is, maar zich toch wil aanmelden als vrijwilliger kan dit doen via Mark Timmermans op mpctimmermans@hotmail.nl.

NUwerk

Tip de redactie