Handbalvereniging Heerle houdt tijdens het weekend van de Herelse Lentefeesten voor het eerst de Herelse Lenteloop.

De opbrengst van deze sponsorloop gaat naar Stichting Paul. Dit is een Roosendaalse organisatie die zich inzet om ook kinderen van ouders met een laag inkomen te laten sporten. De stichting vergoedt de contributie van sportclubs en de benodigde kleding, schoenen en sportmaterialen.

In aanmerking voor een bijdrage komen kinderen in de leeftijd van vier tot achttien jaar oud. Veel gezinnen met een minimuminkomen hebben moeite om de sportvereniging te betalen. Daardoor dreigen hun kinderen buitenspel te staan. Stichting Paul maakt het mogelijk dat ook deze doelgroep mee kan doen in de samenleving.

Begrip

De handbalvereniging viert momenteel het 55-jarig bestaan. De organisatie heeft er voor gekozen om daarom een extra activiteit te koppelen aan de Herelse Lentefeesten. “We willen zoveel mogelijk geld inzamelen zodat zoveel mogelijk kinderen kunnen sporten”, meldt een woordvoerder van HV Heerle. De sponsorloop vindt plaats op zondag 15 mei.

Categorieën

De wedstrijd kent verschillende leeftijdcategorieën. De jongste deelnemers tot twaalf jaar oud lopen een ronde van vierhonderd meter. Voor de deelnemers vanaf dertien jaar is er een ronde van twee kilometer. Deelname is mogelijk in teamvorm en individueel. Voor het team dat de meeste kilometers maakt, is er een aanmoedigingsprijs. Deelname staat open voor iedereen.

Naast leden en teams uit de eigen vereniging, kan iedereen deelnemen aan de Herelse Lenteloop. Alleen, als gezin, klas, sportteam of vriendengroep. Aanmelden kan door een mail te sturen aan herelselenteloop@hvheerle.nl en door zondag 15 mei langs te komen op sportpark Harella. De jeugd tot 12 jaar start om 14.00 uur. Voor iedereen vanaf 13 jaar is de start om 15.30 uur.

Programma

De Herelse Lentefeesten worden van vrijdag 13 mei tot zondag 15 mei gehouden. De organisatie trapt het weekend vrijdag af met het verrassingtoernooi. Een dag later is er een futsaltoernooi. Daarna vindt er zaterdagavond een feest in de tent plaats met optreden van een band. De Herelse Lenteloop sluit de feesten af.