Ook dit jaar houdt Sam’s Kledingactie weer een inzameling van tweedehands kleding voor het goede doel.

Gebruikte kleding, schoeisel en huishoudtextiel kan maandag 9 mei worden afgeleverd in Rucphen. De opbrengst gaat naar een ontwikkelingsproject van Cordaid Mensen in Nood in Bangladesh. Iedereen kent het wel: een overvolle kledingkast waarvan een deel nooit meer gedragen wordt. Maandag 9 mei is het perfect moment om deze overtollige kledingstukken op te ruimen.

Bangladesh

Het goede doel wat Sams’s kledingactie dit jaar steunt is een project van Cordaid Mensen in Nood. De organisatie heeft een ontwikkelingsproject lopen in het grootte bewoonde deltagebied van de wereld: het Patuakhale district in Bangladesh.

Het gebied kampt met een regen- en cycloonseizoen van juli tot en met oktober. Door onderstromingen verliezen de bewoners regelmatig hun huizen en bezittingen. Cordaid Mensen in Nood steunt deze mensen in hun gevecht tegen het water.

Plastic zakken

Mensen die hun oude kleding en schoeisel willen doneren aan dit goede doel kunnen maandag 9 mei tussen 8.00 uur en 19.00 terecht aan de Gebrande Hoefstraat 30 in Rucphen. Hier zamelt de familie Van Sprundel de kleding in. Donaties moeten worden verpakt in afgesloten, plastic zakken.