De politie is op zoek naar twee blanke mannen die in een witte bestelbus door Rucphen reden op vrijdag 22 januari. Mogelijk zijn zij betrokken bij een overval op een hoefsmid aan de Gebrande Hoefstraat in Rucphen. 

Daarbij werd het slachtoffer van zijn geld beroofd. Het tv-programma Bureau Brabant op Omroep Brabant besteedde maandagavond aandacht aan de zaak.

Signalementen

Daarbij werden ook de signalementen van de daders bekend gemaakt. Opvallend is dat de overvallers redelijk klein van gestalte waren. De eerste dader is ongeveer 1.70 meter lang en heeft een sportief postuur.

Hij droeg die dag donkere kleding en sprak Nederland met een Oost-Europees accent. Zijn kompaan is een stuk kleiner en is ongeveer 1.60 meter lang. Ook hij droeg donkere kleding. Beide overvallers hadden een bivakmuts op.

Langzaam rijden

Vlak voor en na de overval reed de witte bestelbus met de twee mannen door de straat. Getuigen meldden dat zij deze personen nog nooit in de buurt hadden gezien.

Ook reed deze wagen opvallend langzaam. Wie meer informatie heeft over de zaak wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan op 0900-8448.