De laatste weken is er zeker negentien keer ingebroken in schuurtjes en loodsen aan de Oud Antwerpse Postbaan en Hoenderparkdreef in Bosschenhoofd. 

Dat zegt buurtbewoonster Trees Aerts die zelf eveneens slachtoffer werd van inbraak. De politie kan zeven inbraken bevestigen, maar geeft aan dat misschien niet alle slachtoffers van het ongewenste bezoek aangifte heeft gedaan.

Aerts waarschuwt met name de bewoners van het buiten gebied alert te zijn en extra maatregelen te treffen. “Dit is geen toeval meer”, zo stelt de Bosschenhoofdse die in de Hoenderparkdreef woont.

Aerts is behoorlijk ontdaan. "Op 22 maart werd er hier in de buurt zeker zeven keer ingebroken. Op 28 maart ook diverse keren en op 26 april was het weer zes keer prijs. Opvallend is dat het Iedere keer in de nacht van maandag op dinsdag gebeurt en alleen in schuurtjes en loodsen", zegt ze.

"Ze struinen gewoon de tuinen af. Het is hier achteraf hartstikke donker. Je ziet geen hand voor ogen dus de inbrekers moeten blijkbaar weten waar ze moeten zijn en het gebied verkend hebben. Dat ze iedere keer terugkomen is zó brutaal."

Bloembollen

De laatste keer waren Aerts en haar man ook de pineut. "De schuur is opengebroken en ze hebben een elektrische cirkelzaag gestolen, een klopboormachine, een heggenschaar, noem maar op.

Een kettingzaag en haspel stonden klaar, maar die hebben ze uiteindelijk niet meegenomen. Wél een klein kussentje waar mijn man altijd op gaat zitten als ie hout hakt”, aldus de bewoonster van de Hoenderparkdreef.

Volgens de Bosschenhoofdse wordt er vooral gereedschap gestolen, maar gebeuren er ook vreemde dingen. "Bij een tuinder werden de kaartjes waarop staat welke soort bloembol het is, stiekem omgewisseld. Hoe verzin je het!"

Aerts vindt het schokkend dat er nu al bijna twintig keer is ingebroken in haar leefomgeving en wil dan ook een ieder waarschuwen schuurtjes en dergelijke goed af te sluiten en kostbare spullen niet daar in te laten liggen.

Aangifte

Navraag bij de politie leert dat niet alle gevallen van inbraak bij de politie bekend zijn. Wel beaamt een woordvoerster dat er uit beide straten de afgelopen weken een opvallend aantal keer is ingebroken.

"Er is zeven keer aangifte gedaan en het gaat inderdaad steeds om inbraken in schuren en dergelijke", zegt ze desgevraagd. De politie houdt een extra oogje in het zeil.