Het consultatiebureau in Oud Gastel blijft vooralsnog gevestigd in het medisch centrum. Dat bevestigt wethouder Jan Paantjens. Er is niet voldoende ruimte in de nieuwe brede school.

Er was onrust ontstaan door geruchten dat het consultatiebureau hoe dan ook ‘weggehaald’ zou worden bij de huisartsen, maar volgens Paantjens is er goed gekeken naar wat het beste is voor de inwoners van Oud Gastel.

"En dat is momenteel nog steeds het medisch centrum", zo zegt hij. Ook het wijkteam blijft op die plek zitten.

Anita Olsthoorn van de WOS wilde opheldering over de toekomstige locatie van het consultatiebureau en het wijkteam in Oud Gastel. Het gerucht ging dat beide diensten zouden verdwijnen uit het medisch centrum om vervolgens te verhuizen naar de nieuwe brede school waar ook voetbalvereniging SC Gastel haar thuishonk krijgt.

Huisartsen

Olsthoorn vroeg zich af of de verstandhouding tussen de gemeente en de huisartsen in Oud Gastel nog wel constructief is te noemen. Volgens Paantjens is er echter helemaal geen sprake van een vervelende onderlinge situatie.

"We hebben intensieve gesprekken gehad met alle betrokken partijen zoals de GGD, de huisartsen en de schooldirecties om te kijken wat de beste locatie voor het wijkteam en het consultatiebureau is. We zijn tot de conclusie gekomen dat het deze het beste in het medisch centrum kunnen blijven zitten."

Ruimten

Volgens Paantjens is het echter geen slecht idee dat iemand van de GGD regelmatig in het schoolgebouw te vinden is.

"Ik kan me voorstellen dat het voor de leerkrachten prettig is als er bijvoorbeeld een vast uur per week een medewerker van de GGD aanwezig is om bepaalde zaken voor te leggen en vooral: te overleggen", aldus de wethouder.

"Maar wij gaan niet over de invulling van de ruimten in de brede school. Die verantwoordelijkheid ligt bij de school zelf", benadrukt hij. Volgens de gemeente streeft ze er dan ook niet naar om de brede school op die manier ‘zo vol mogelijk’ te krijgen.

Wijkteams

Wat betreft het wijkteam laat het gemeentebestuur aan Olsthoorn weten: "In zijn algemeenheid geldt voor alle wijkteams in de gemeente dat wij aanpassing van de werkplaats in overweging nemen indien wij signalen ontvangen waaruit blijkt dat de bestaande inlooppunten niet meer aansluiten bij de behoeften."