Met ingang van zondag 1 mei tot en met eind september zet het Heemhuys in de pastorietuin van Schijf op zondagen de deuren op. Dat geldt ook voor Hemelvaartsdag op 5 mei en op Pinkstermaandag 16 mei. 

De openingstijden zijn van 11.00 tot 16.00 uur.

Alleen op de zondagen van 8 mei (Moederdag), 15 mei (Pinksterzondag), 12 juni (Aardbeienfeesten) en 4 september (Bloemencorso) gaat het Heemhuys niet open.

Genealogie

Dit seizoen is er bijzondere aandacht voor de genealogie van de familie Van Trijp. Ook staat de Schijfse voetbalvereniging VV Schijf in de belangstelling. Daarnaast besteedt de heemkundekring Swerter Scive aandacht aan de beruchte smokkelaar Geert Schrauwen. Het is namelijk honderd jaar geleden dat hij overleed. Hij stond beter bekend als het ‘Klaveren Vrouwke’.

Heemkunde

Vrijwilligers geven in het Heemhuys ook informatie over de heemkunde, de turfwinning en de wandel- en fietsmogelijkheden. Het is ook mogelijk om buiten de officiële bezoektijden te komen met een groep. Hiervoor kunt u contact opnemen met het secretariaat op elsavanmaren@kpnmail.nl of tel. 0165-343930.