Het zou een koude en natte Koningsdag worden. De vrijmarktdeelnemers op de Kade in Roosendaal waren hierop voorbereid en hadden kraampjes, tentjes en plastic afdekzeilen om hun koopwaar tegen de buien te beschermen. 

De terrassen zorgen voor verwarmde schuilplekken, terwijl de Valley Sound Big Band de nodige ambiance bracht. Roosendaal toont karakter. 

Gehuld in een dikke jas en deken zit Ayseli bij haar uitgestalde koopwaar. "Ik was hier al om 7.00 uur, maar toen was er nog niemand en ben ik eerst thuis maar lekker koffie gaan drinken. Nu is het 10.00 uur en heb ik al goede zaken gedaan", lacht ze vanachter haar zonnebril.

De Oranjestichting heeft diverse activiteiten georganiseerd in de omgeving van de Markt.

Bloemenmarkt

Op de Bloemenmarkt staat een gigantisch opblaasstormbaan: de Bootcamp Challenge. "Je moet via een touw omhoog klimmen, hindernissen nemen en dan van de glijbaan af, het is een wedstrijdje om de snelste", vertellen een enthousiaste Kay Jaspers en Gaby van der Broek, die popelen om nog een keer te gaan.

Peuters kunnen op de Markt in bootjes varen of een ritje maken met de draaimolen.

De vrijmarkt op Tongerlooplein kwam hier later op gang. Tess, Mayte en Isabelle hebben een grabbelton: "Wij zamelen hiermee geld in voor de Barbeatz dansgroep die de tweede Nederlandse Kampioenschappen hebben gewonnen en nu naar het EK willen", vertellen ze trots.

Gratis knuffels

Iets verderop staan de twee prachtig verkleedde dames Jeanne Gommers en Diny van Aart "free hugs" uit te delen. Deze hype is overgewaaid uit Australië.

"Op deze Koningsdag delen we voor het zevende jaar alweer gratis knuffels uit, omdat er zo weinig liefde is in de wereld. In heel Nederland zijn er inmiddels al 10.000 free hugs uitgedeeld."

Dat is een mooi initiatief om deze geslaagde Koningsdag mee af te sluiten.