Net als veel andere Oranjecomités, namen ze in Schijf pas op het allerlaatste moment het besluit om de versierde fietsoptocht voor de jeugd woensdag te laten doorgaan.

Die beslissing werd beloond. Hier en daar wat druppels, maar het grootste gedeelte werd bijna droog afgelegd.

Voor het nieuwe Oranjecomité Schijf was dat een mooie opsteker. Tenslotte waren de zes nieuwe bestuursleden begonnen om een mooie traditie, die verloren dreigde te gaan, voor het dorp te behouden.

“In 2014 was er in het dorp tijdens Koningsdag alleen nog maar een versierde fietstocht, waarbij de fanfare voor de begeleiding zorgde”, vertelt de nieuwe voorzitter van Oranjecomité Schijf Samantha Buiten.

“Verder was er niks te doen. Met een aantal ouders zijn we, onder het genot van een ijsje, bij elkaar gaan zitten en besloten dat we er alles aan zouden doen om die traditie nieuw leven in te blazen.”

Dat doet Buiten samen met Chantal Neggers als secretaris, Emelie van den Anker als penningmeester, en ook de bestuursleden Bregje Kruis, Dianne van Nijnatten en Carla van Kalmthout.

Die voorbereidingen hebben niet alleen gezorgd voor een volwaardige Koningsdag met versierde fietstocht, een vrijmarkt en spelletjes voor de schoolgaande jeugd, maar ook voor het behoud van een goede traditie.